Problem med Repeat-Y i CSS

September 22

Upprepningen-y nyckelordet CSS, eller CSS, berättar webbläsaren för att skapa så många kopior av en bakgrundsbild som behövs för att fylla höjden på ett HTML-element. Problem kan uppstå om du inte använder rätt syntax för upprepad y, eller utelämna de andra ingredienser som behövs för att skapa den upprepande bakgrundsbild. Det bidrar till att skapa en enkel webbsida med upprepad y att återkalla de väsentliga delarna av vertikalt upprepade bakgrunder med CSS.

Syntax

Om du inte ser en bakgrundsbild upprepa vertikalt, kan det bero på att du har använt fel syntax för upprepad y sökord eller formatdefinitionen som använder sökordet. Tänk på detta prov CSS definition som använder upprepad y. Lägg märke till varje tecken i meddelandet text. Hängslen indikera början och slutet av en formatdefinitionen. "Background" nyckelord berätta webbläsarens CSS tolk för att utföra en stil operation. "URL" -delen har börjar och slutar hängslen och citattecken för att ange en bildfil. CSS kräver att alla dessa komponenter för att göra en bild upprepa vertikalt. Om någon av dessa komponenter saknas eller är felaktigt skrivit, kommer bilden inte upprepas.

kropp
{
background-image: url ( 'bground.gif');
background-repeat: upprepa-y;
}

Felaktig Path eller filnamn

När du har problem med att få en bild att upprepa vertikalt i bakgrunden av ett stycke, div, kropp eller andra HTML-element, se till att den bild som du vill upprepa existerar, och att det är i samma mapp som din webbsida. Följande exempel CSS uttalande definierar en stil med en vertikalt upprepande bakgrundsbild av en HTML div element. Lägg märke till att sökvägen till bilden innehåller en hypotetisk mapp med namnet "myImages." Om du inte har en sådan mapp på din server, eller om "bground.gif" bildfil är inte i den mappen, den vertikala bildrepetitions kommer inte att fungera. Åtgärda problemet genom att se den dokumentation som avses i stilar som använder upprepad y existerar och är i mapparna att upprepa-y uttalanden anger.

div
{
background-image: url ( '.. \ myImages \ bground.gif');
background-repeat: upprepa-y;
}

korrekt HTML

Även om din CSS definition stil med upprepad y kan vara fri från felaktigheter, felaktig HTML-kod som gäller denna definition felaktigt kan göra upprepande bild uteblir. Webbsidan utdrag som följer visar en definition stil och en HTML-stycketaggen. Lägg märke till att "myStile" stil namn som p-taggen avser med sin klass attribut skiljer sig från "myStyle" stil i CSS-kod, ett tecken. Denna skillnad i namn betyder p taggen kommer inte att visa upprepande bakgrund som programmeraren avsett. För att åtgärda detta problem, kan programmeraren fixa stavfel i punkt taggens klass attribut.

<Style type = "text / css">
p.myStyle
{
background-image: url ( 'bground.gif');
background-repeat: upprepa-y;
}
</ Style>
</ Head>
<Body>
<P class = "myStile"> Vissa text. </ P>
</ Body>

Storlek

Om du försöker vertikalt upprepa en bild i ett element vars höjd är mindre än två staplade kopior av bilden, kommer upprepad y bild upprepning inte fungerar. Till exempel, om du försöker att tillämpa en upprepad y stil till en relativt liten sidelement som ett stycke, är chansen att du inte kommer att se någon bild alls. Anledningen är att ett stycke höjd är nästan alltid mindre än bildens höjd, såvida inte din bild är liten. Du kan ta bort detta hinder med hjälp av CSS Höjd sökord för att ange en högre höjd för elementet. I följande utdrag, ett CSS-format för ett stycke element set det elementet höjd till en relativt stor dimension. Höjden kan tillåta upprepad y effekt att arbeta.

P.myStyle
{
höjd: 300px;
background-image: url ( 'bground.gif');
background-repeat: upprepa-y;
}


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com