Mac Grundläggande färdigheter lektion för studenter

April 7

Mac Grundläggande färdigheter lektion för studenter


Att lära sig att använda en Apple Macintosh-dator behöver inte vara svårt, även om du är van vid en Windows-maskin eller har lite tidigare datorvana. Även om det finns fundamentala skillnader i både design och funktion mellan Mac och PC, kan samma typer av uppgifter ske på båda plattformarna genom olika metoder.

Start Up och gränssnitt

Att driva upp din Mac, håll ner knappen märkt med en cirkel med en linje i toppen.

Vid första användning, använda inställningsassistenten för att konfigurera din Mac. Assistenten kan hjälpa dig att överföra gamla filer från en äldre Mac, inklusive musik, bilder och andra dokument.

Klicka på menyn "Apple" och välj "Software Update" för att uppdatera din Apple-medföljande programvaran. Du kan ställa in att ske automatiskt.

Det är möjligt att anpassa ditt skrivbord med hjälp av "System Preferences" kommandot i menyn "Apple", så att du kan välja vilka mappar och program visas på skrivbordet.

Mus och tangentbord

Nuvarande Mac stationära modeller, t.ex. iMac, kom med ett trådlöst tangentbord och Magic Mouse, och alla aktuella Mac kan användas med en fjärrkontroll som kan styra audiovisuella tillämpningar. Leta reda på strömbrytarna på sidan av det trådlösa tangentbordet och musens undersida. Om du föredrar en USB-mus eller tangentbord, dessa ansluter till en USB-port på baksidan av Mac.

Mac-tangentbord har tangenter för att ändra volym och skärmens ljusstyrka, och även styra media. Den batteridrivna Apple Magic Mouse möjliggör multi-touch gester, 360 graders rullning och skärmen zoom, som alla är justerbara dina önskemål i menyn "Systeminställningar" som finns i menyn "Apple".

Mac funktioner och program

Nuvarande Mac-modeller har förbättrade HD-grafik och LED-upplyst skärm. De kommer förladdad med en svit av Mac-specifika program. iTunes är standard musikspelare, som synkroniserar direkt med en iPod eller iPhone för att omedelbart uppdatera din on-the-go musiksamling. Apple Mail är standard e-postprogram, och inkluderar installationshjälp för att konfigurera den för en befintlig e-postkonto om du har en. Film redigeringsprogram kommer i form av iMovie och Mac har också en inbyggd mikrofon, webbkamera, SD-kortplats, stereohögtalare och infraröd mottagare.

Det finns en mängd olika portar för pluggas in enheter, som ligger på baksidan av din Mac.

Andra program som Microsoft Word, grafisk design och webb-design mjukvara kan installeras på en Mac, men du måste köpa Mac-specifika versioner så att de är kompatibla. Apple erbjuder flera av sina egna applikationer för ordbehandling, enkel grafisk design och webbdesign samt Keynote, vilket skapar presentationer som liknar de som skapats med hjälp av Microsoft PowerPoint.

Surfar på Internet

Mac-operativsystemet innehåller en Inställningsassistent för nätverk program så att du kan enkelt ställa in en kabel eller trådlöst internet. Hitta appications i "Systeminställningar" ansökan enligt menyn "Network".

Standard webbläsare finns på Mac är Apples Safari, men sådana alternativ som Firefox och Google Chrome har också Mac-versioner. När nätet, kan du ställa in e-post, "bokmärke" sidor och välja en standard hemsida som du väljer. Magic Mouse är ett särskilt användbart verktyg när du surfar på Internet, så att du kan zooma in och ut i webbsidor och för dynamisk rullning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com