Fördelar med Windows 2000 Server

July 31

Windows 2000 Server integrerar teknik som tidigare varit osammanhängande, såsom möjligheten att tjäna webbsidor, hantera användare i stora grupper och lägga till funktioner till nätverkstjänster som använder skript och kodning. Operativsystemet kan också nätverksadministratörer att dra nytta av ny teknik säkerhet och ger en mängd olika guidebaserade verktyg för att förenkla annars komplexa processer.

Internet Information Server 5.0

Windows 2000 Server introducerade Internet Information Server 5.0, som erbjöd betydande fördelar jämfört med tidigare teknik. IIS 5.0, den del av Windows Server 2000 som gör det möjligt för servern att vara värd för webbplatser, ökade tillgängligheten av webbsidor som betjänas av att främja efterlevnaden av ett bredare spektrum av webbläsare än tidigare IIS-versioner. IIS stöder ny teknik såsom HTTP 1.1 standarden, som definierar standarden för HTML, det språk som används för att överföra data över webben. IIS 5.0 stöds också CGI, som gör det möjligt för databaskopplingar, scripting och andra typer av interaktivitet på webbservrar. Av säkerhetsskäl, IIS 5.0 erbjuds raffinerad stöd för SSL, den teknik som möjliggör säkra anslutningar mellan en webbläsare och en webbserver, och därmed bidragit till att främja livskraften i e-handelstransaktioner.

Active Server Pages

Windows 2000 Server introducerade stöd för Active Server Pages (ASP). ASP-teknik, ägs av Microsoft, möjlig interaktiva webbsidor, både för användning inom en servernätverk Windows 2000 och för användning i externa webbplatser. ASP-teknik, som stöds i IIS 5.0, under förutsättning att ett skriptspråk och kodning ramverk som integreras både med servern & # 039; s teknik och med Microsofts webbläsare på Microsofts klientoperativsystem som Windows 2000 Professional. Ett snabbt antagande av ASP har bidragit till spridningen av interaktiva webbplatser som tillät användare att utföra online-sökningar, skapa interaktiva dialoger i forum och tillgång till data som finns i webbanslutna databaser.

Active Directory

Hantera interna nätverksanslutningar, inklusive användarkonton, klientdatorer och nätverkshårdvara delad såsom nätverksskrivare och routrar, föll under behörighet av Active Directory med införandet av Windows 2000 Server. Active Directory databaser får nätverksadministratörer att kontrollera behörigheter och tillgänglighet för alla nätverksobjekt, och skapade återanvändbara mallar, så kallade grupper, så att administratörer kan lägga till hela grupper av användare till ett nätverk genom att tillämpa fördefinierade behörigheter och begränsningar tillgång till nya användare genom att helt enkelt lägga till nya användare till rätt grupp. På samma sätt, till Active Directory tillåten nätverksadministratörer har en helhetssyn på nätverksobjekt inom ett givet delnät eller domän. Med Active Directory, kan en nätverksadministratör enkelt se sambanden mellan objekt, såsom ser vilka grupper av användare hade behörighet till specifika servrar eller mappar på en server.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com