Hur Anpassa en GNOME-skrivbordet i Linux

February 28

Hur Anpassa en GNOME-skrivbordet i Linux


Gnome är en Linux-miljö och insamling programvara. Skrivbordet del av Gnome ger utseendet och känslan av användargränssnittet, medan insamling programvara ger dig verktyg för att hantera operativsystemet och skrivbordsmiljön. Precis som med Windows, kan du ändra bakgrunden, tema eller olika effekter av Gnome. Gnome har också möjlighet att använda Compiz att hantera 3D-effekter på skrivbordet.

Instruktioner

Bakgrundsbild

1 Gå till menyn "System" på toppen av skrivbordet. Gå till "Preference" och klicka sedan på "Utseende".

2 I det nya fönstret, klicka på "Background" -fliken. Välj den bild du vill ha som bakgrund.

3 Lägg bilden du väljer att vara standard genom att klicka på "Lägg till" och bläddra till den bild du vill lägga till. Klicka på "Öppna" för att lägga till den tillgängliga bilden.

Tema

4 Gå till www.gnome-look.org och välj ett tema som du vill använda på din dator. Var noga med att ladda ner ett tema som är kompatibel med din version av Gnome.

5 Hämta temat filen och spara den på skrivbordet.

6 Klicka på menyn "System", sväva över "Preference" och klicka på "utseende". Klicka på "Install" -knappen i det nedre högra på fönstret.

7 Bläddra till skrivbordet och välj den fil du just hämtat. Klicka på "Öppna". Välj om du vill använda temat nu eller senare.

compiz

8 Gå till menyn "System", välj "preferens" och klicka på "skrivbordseffekter"

9 Klicka på "Aktivera skrivbordseffekter" och välj om du vill att Windows att vobbla när de flyttas och / eller använda "Arbetsytor på en kub."

10 Att rotera kuben Tryck på "Alt" + "Ctrl" nycklar och flytta musen för att rotera. Varje ansikte har en separat skrivbord.

Tips

  • Gå till http://wiki.compiz.org/CompizPlugins för mer plug-ins för Compiz.
  • Compiz kräver ett grafikkort hanterar 3D-effekt och de senaste drivrutinerna

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com