Cat5 kontaktdon Vs. cat6

November 13

Cat5 kontaktdon Vs. cat6


Ethernet-kablar delas in i flera kategorier baserat på effektivitet och överföringshastighet. Kategori-5 och kategori-6 Ethernet-kablar är lätt tillgängliga i butiker och IT-personal kan mode sin egen genom att tillämpa Ethernet-anslutningar till kablarna själv.

konsument Signifikans

När konsumenterna köper Ethernet-kablar, behöver de inte oroa sig för huruvida kontakterna passar in i deras befintliga nätverksutrustning och datorer. Kategori-6-kablar är bakåtkompatibla med kategori 5 (Cat 5) och kategori-5e (förstärkt) kablar och passar i samma Ethernet-portar. Framtida kategoriseringar av nätverkskablar kommer att följa samma regler.

IT Signifikans

IT-personal kommer att märka att de kontakter, eller pluggar, för kategori 6 (Cat 6) kablar är dyrare än Cat 5 eller Cat 5e kontakter. Detta beror på det faktum att katten 6 pluggar är mer effektiva än Cat 5 pluggar. Cat 6 kontakter kan uppnå snabbare överföringshastigheter och är mindre känsliga för störningar på linjen (från närliggande kablar).

Varning

Användare som försöker att fästa en Cat 5-kontakt, känd som en RJ45-kontakt, till en kategori 6 kabel kan kämpa eftersom Cat 6 kablar är något tjockare än Cat 5 kablar. Utöver detta kommer den färdiga produkten inte nödvändigtvis prestera Cat 6 specifikationer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com