Dual Processor Vs. enda processor

April 14

Dual Processor Vs. enda processor


Under större delen av historien om PC processorerna inne i dem hade bara en enda behandlings kärna. Nyligen har användningen av multi-core processorer exploderade, vilket resulterar i ett stort antal prisvärda dual core processorer.

Historia

Den första dual core processor släpptes av Intel 2005. Dessförinnan alla processorer i datorer hade endast en enda kärna.

Arkitektur

Processorer med dubbla kärnor delar generellt arkitektur med enkel core processorer, men processorer med dubbla kärnor har två processorkärnor. Funktioner som inte är relaterade till behandlingen kärna, som L2-cache och minnesstyrenheten, är desamma oavsett antalet kärnor.

Dag till dag prestanda

Skillnaden i prestanda mellan en dual core processor och en enda processor är vanligtvis inte märkbar i program som Word eller Internet Explorer. Dessa skatte sällan en enda kärna, så behövs inte den andra.

spel Prestanda

De flesta spel kan dra stor nytta av en processor med dubbla kärnor. Många spel är programmerade så att en viktig pendla tung uppgift, som AI eller fysik, kan ges till den andra kärnan.

3D-rendering / Videoredigering Performance

Processorer med dubbla kärnor njuta av en massiv prestation bonus under enstaka core processorer i tunga 3D-rendering och videoredigering. Dessa program kräver en hel del datorkraft och är i stånd att till fullo utnyttja två (eller flera) kärnor.

Energiförbrukning

Enstaka core processorer förbrukar mindre ström än dual core processorer eftersom det finns mindre fungerande hårdvara. Men processorer med dubbla kärnor byggd för att stänga den andra kärnan om den inte används, vilket innebär att processorer med dubbla kärnor endast förbrukar lite mer ström än enstaka core processorer under tomgång.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com