Hur man kan utveckla en strategisk eMarketing plan

September 27

Den största skillnaden mellan en vanlig marknadsplan och en e-marknadsföring plan är i de metoder som kommer att användas för att prata med, ta in, relatera med och sälja till kunder. Med marknadsföring på nätet du bygga upp en relation med dina kunder utan att någonsin tala med dem. Dina skrivna ord, din webbplats och ditt rykte sköta snacket med online försäljning.

Instruktioner

1 Ge en översikt över din övergripande målet med denna marknadsplan, som liknar en sammanfattning. Vad tycker du försöker uppnå genom att genomföra denna plan? Till exempel, "Vårt mål är att öka webbtrafik till 100.000 tittare per månad i juni 2011."

2 Beskriv det aktuella läget för din webbplats och marknadsföringsplaner. Vilka är dina styrkor och svagheter? Till exempel, kanske kvaliteten på ditt innehåll är överlägsen, eller din webbdesign är optimerad för enkel användning. Dessutom kan en svaghet vara i säkerhet på webbplatsen. Hur du för närvarande få webbtrafik och försäljning från din online och offline insatser? Diskutera vad som fungerar och vad som inte är det. Bestäm hur eventuella problem kommer att tas upp.

3 Diskutera det rådande klimatet av e-marknaden. Vilka är de möjligheter som finns och de hot som ställs på din online webbplats eller mjukvaruerbjudande när det gäller marknadsföring? Till exempel, hur konkurrenskraftiga är Googles sökord som du kommer att rikta?

4 Identifiera din ideala kunder på nätet, som också kallas din målgrupp. Ge en profil av den grupp av online-webbläsare som du tror kommer att vara mest intresserade av din produkt och varför.

5 Diskutera någon forskning som du kommer att göra för att fatta beslut om din e-marknadsföring plan, såsom online-undersökningar, e-post, omröstningar, eller ens offline fokusgrupper.

6 Lista en särskild plan för hur du kommer att nå din målgrupp. Detta skulle kunna omfatta artikeln marknadsföring, SEO (sökmotoroptimering), onlinebannerannonser, riktade sökmarknadsföring annonser eller gerillamarknadsföringsmetoder (som inlägg på ett forum). Var noga med att inkludera några offline marknadsföringsplaner samt, såsom TV och radio.

7 Bestämma de priser som kommer att belasta dina kunder på nätet för produkter och tjänster. Använda en rad eller allmänna termer om du kommer att sälja många produkter, såsom "mellan $ 1,00 till $ 1000" eller "mid-varierade prissättning."

8 Utveckla en plan för att bygga upp ditt rykte på nätet. Till exempel kan du registrera dig för ett konto med Better Business Bureau på nätet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com