Varför adressfältet är nedtonad i Windows Explorer

September 28

Microsoft Windows-operativsystemet ger användarna möjlighet att navigera genom drivrutiner och mappar med hjälp av flera metoder. Användare kan öppna särskilda mappar från Start-menyn, använd genvägar på skrivbordet eller manuellt skriva platser i Windows Explorer adressfältet.

Möjliga orsaker

Det är möjligt en annan datoranvändare eller nätverksadministratören (i affärer eller utbildning miljöer där användaren inte äger datorn och har begränsad åtkomst) har inaktiverat adressfältet i Utforskaren. Detta förhindrar att vissa användare från att komma åt datorns enheter och filer.

Lösning

Användare som inte har begränsad tillgång kan återaktivera adressfältet genom att öppna Explorer och högerklicka på ett tomt utrymme på menyn eller någon verktygsrader. Användaren kan sedan välja adressfältet.

överväganden

Enligt Microsoft denna lösning gäller för Windows XP, inklusive Home och Business upplagor samt utgåvor av Windows Vista. Däremot har användare av Windows 7 eller äldre versioner av operativsystemet inte har tillgång till aktivera eller inaktivera adressfältet i Utforskaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com