Felsökning en Belkin G Wireless Router

March 20

Felsökning en Belkin G Wireless Router


Om du i första hand använder ett trådlöst nätverk hemma eller på jobbet, är det oundvikligt att någon gång du kommer att försöka ansluta till Internet och din Belkin G trådlös router kommer inte att fungera korrekt. Detta gäller särskilt om du vill komma åt routerns inställningar att göra ändringar säkerhets som att lägga lösenord, överbrygga eller ens möjliggör brandväggar. I vissa fall, felsökning en Belkin router är snabb och enkel, men i andra fall kan du behöva göra en fullständig total återställning av enheten.

Instruktioner

1 Ta bort Ethernet-kabeln formen WAN-porten på baksidan av routern och anslut kabeln till Ethernet-porten på datorn. Detta eliminerar routern från ekvationen och pluggar datorn direkt till Internet modem. Ansluta till Internet på datorn. Om du fortfarande inte kan ansluta, är frågan med din Internet Service Provider och inte din Belkin router. Om Internet fungerar, anslut Ethernet-kabeln tillbaka till LAN-porten på routern. Försök att ansluta till Internet igen. Om det fortfarande inte fungerar, gå vidare till nästa steg.

2 Starta alla komponenter i det trådlösa nätverket. Börja med att stänga av datorn. När datorn är avstängd, dra ut nätsladden från baksidan av den trådlösa routern. Med routern bort, dra ut nätsladden från baksidan av Internet-modem. När alla komponenter är avstängda, vrid Internet modemet igen genom att koppla in den. Låt modemet en minut för att starta upp igen. Anslut Belkin trådlös router tillbaka och låta det en minut att helt och hållet starta upp. Slå på datorn och låt den upprätta Internet-anslutning. Om en Internet-anslutning inte är etablerad inom fem minuter efter att starta upp, gå vidare till nästa steg.

3 En sådan återställning av routern med modemet på. För att göra detta, tryck ett stift i återställningshålet på baksidan av routern. Håll inte stiftet i återställningshålet. Lamporna på routern blinkar när routern återställs. Detta är en mjuk återställning och inte förlora några routerinställningar personliga. Låt routern en minut för att upprätta en anslutning. Kontrollera Internet på din dator. Om det fortfarande inte fungerar, gå vidare till nästa steg.

4 Fyll i en master reset på routern genom att trycka ett stift i återställningshålet och hålla den i för 10 sekunder. Detta rensar ut alla routerns inställningar personligt, inklusive säkerhets lösenord, filtrering, överbrygga och brandväggar. Alla datorer med Wi-Fi kapacitet kan ansluta till routern. Låt en minut för routern till fullo starta när lamporna blinkar. Kontrollera din Internet-anslutning.

5 Byt ut din Ethernet-kablar med nya Cat5 Ethernet-kablar. I sällsynta fall kan Ethernet-kablar bli defekt. Efter byte dina Ethernet-kablar, starta om hela nätverket innan testa internet. Om du inte har Internet-anslutning efter byte av Ethernet-kablar, kontakta Belkin kundtjänst på 800-223-5546 för en router ersättare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com