Hur att överklocka en A665

August 22

Hur att överklocka en A665


Även om ingen längre tillverkas, Toshiba Satellite A665-serien erbjuds goda midlevel laptop prestanda konsument, en bred skärm och längre batteritid. Grund chipset kom från Intel och bestod av i3, i5 och i7 processorer under arbets titlar Arrandale, Clarks och Sandy Bridge dual och quad-core modeller. De mer avancerade A665 enheter utrustade med Intels Turbo Boost klockfrekvens justeringsverktyg inbyggt i operativsystemet. Denna mjukvara förde överklockning i huvudfåran för första gången.

Instruktioner

1 Starta din Toshiba A665 och klicka på Start-knappen på skrivbordet i Windows.

2 Flytta markören till datorn rubriken och högerklicka för att öppna dialogrutan. Flytta ner till posten Egenskaper på snabbmenyn som visas. Denna sekvens varierar något med äldre operativsystem som Windows XP.

3 Öppna Egenskaper och notera modell, typ och klockfrekvens processorn. Notera mängden RAM-minne installerat. Om mängden installerat RAM är mindre än 4 GB, lägga till RAM för att få upp siffran. Med en 64-bitars operativsystem och en fyra-core CPU - en quad core - du kan använda upp till 8 GB RAM-minne. CPU klockfrekvens fabriksinställd är satt till lägsta hastighet dual- eller quad-core processor är utformad för att hantera. Ju mer användbar RAM du installerar, desto lättare blir det för din CPU för att effektivt utföra på överklockade frekvenser.

4 Öppna Turbo Boost-programmet från Start-menyn. Om du kör en i7 quad-core Sandy Bridge processor, kommer du att se en grafisk representation av de fyra kärnorna monterade på en enda centralenhet bas. Under detta kommer du följa fyra mätare, var och en visar en frekvens mäts i MHz.

5 Öka klockfrekvens alla fyra kärnor med hjälp av kontrollpanelen längst ned på skärmen för att "Turbo Boost" spänningen till kärnorna. För att få mer fart använda kontrollpanelen för att kombinera två av kärnorna för att bilda två kärnor. För att erhålla den högsta möjliga hastighet, kombinera de två kärnorna i en enda processor. Maximera Turbo Boost spänningen till cirka 45V uppnår toppfarten programmet tillåter. Detta varierar med varje processor men i allmänhet går cirka 40 procent högre än den fabriksinställda klockfrekvens.

Tips

  • Att förbättra effektiviteten i din videoprocessor möjliggör väsentligt ökade bildrutor per sekund i dina videospel vid turbo ökade klockfrekvenser. Vissa spel fungerar bättre med fyra körfält av hyper-threading öppen. Detta kräver två aktiva processorkärnor. Försök med olika flera kärn inställningar för varje spel för att hitta de bästa inställningarna.
  • I varje överklockning scenario värme är din fiende. Använd så mycket kylning som möjligt när du kör processorer upptill spänning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com