Hur du formaterar en Scan SD-kort

April 11

SanDisk Secure Digital (SD) kort används främst för att lagra mediefiler som MP3, bilder eller korta videoklipp. Bärbara enheter som digitalkameror och MP3-spelare använder SD-kort på grund av sin ringa storlek. Formatera ett SD-kort är användbar för att ta bort oönskade filer som finns på kortet. Om SD-kortet inte känns igen av en viss enhet, formatera det ofta rättar problemet.

Instruktioner

1 Sätt ditt SD-kort i datorns SD-kortläsare. Om du inte har en inbyggd SD-kortläsare, anslut läsaren till datorn via USB.

2 Klicka på "Start" -menyn och klicka på "datorn".

3 Högerklicka på den enhet som representerar din SD-kort.

4 Välj "Format ..." från menyn. Välj lämplig systemfilen från rullgardinsmenyn. Skriv in ett namn på SD-kort i "volymetikett" fältet.

5 Klicka på "Start" längst ner i Format fönstret för att påbörja processen. Du kommer att bli varnad när kortet har formaterats.

Tips

  • Du kanske kan formatera SD-kortet i en annan enhet. Se enhetens handbok för instruktioner om hur du formaterar kortet.
  • Klicka på "Quick Format" kryssrutan Format fönstret för att utföra en snabbare, men inte lika noggrann, format.
  • Formatera inte SD-kort om det innehåller viktiga filer som du ännu inte har säkerhetskopierats.
  • Äldre enheter kan inte läsa kort som en formaterats med nyare filsystem som NTFS eller FAT32. Handboken enheten för korrekt filsystem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com