Hur man installerar en 500GB Maxtor hårddisk

January 23

Oavsett om du vill ersätta en äldre hårddisk eller bara vill ge dig själv extra lagringsutrymme, kommer en Maxtor 500GB hårddisk att se till att du har tillräckligt med hårddiskutrymme för att möta dina behov. Rita på Maxtor historia av kvalitet datorkomponenter, kan du installera din nya hårddisk med förtroende för att veta att det kommer att tjäna dig väl i många år framöver. Installera din nya hårddisk är lätt, och även om du är nybörjare när det gäller att arbeta med datorer, bör du ha din enhet installerad inom loppet av några minuter.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla hårddisken innan du installerar den nya hårddisken. Gör detta genom att stänga av strömmen till datorn, ta bort sidopanelen och koppla ur både datakabeln och strömkabeln från baksidan av enheten. När dessa har tagits bort, skruva de små skruvarna som håller enheten i dess monterade område och skjut enheten försiktigt.

2 Sätt in 500GB hårddisk i monteringsspåret. Det kommer att finnas små hål i sidan av den enhet som kommer att radas upp med hålen i monteringsfacket. Sätt hårddiskskruvarna i hålen när du har uppradade dem och dra åt dem för att hålla hårddisken på plats.

3 Anslut ström- och datakablar till den nya Maxtor 500GB hårddisk. Om du använder en IDE-datakabel (som liknar ett band som ansluts till hårddisken), utnyttja den extra dataanslutningen på kabeln om du håller din gamla hårddisk också. Om du använder en SATA-datakabel (vilket är betydligt mindre och i de flesta fall rött), då du kommer att behöva använda en SATA-kabel per enhet. Du kan behöva en nätsladd omvandlare (som kommer att ha kommit med enheten) om du har en SATA-enhet samt.

4 Sätt tillbaka sidopanelen på datorn och tryck på "Power" -knappen. Tryck på "Esc" knappen för att komma BIOS att kontrollera och se till att datorn känner igen enheten. Härifrån kan du formatera eller partitionera den som önskas.

Tips

  • Statisk elektricitet kan skada känsliga datorkomponenter, så se till att du bor i kontakt med en metall del av höljet eller någon annan jordytan medan du arbetar inuti datorn fallet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com