Hur man skapar en ny partition för XP

August 28

Hur man skapar en ny partition för XP


Windows XP, en äldre version av Windows operativsystem, är utrustad med ett verktyg som heter Diskhantering. Detta verktyg gör det möjligt att göra ändringar och konfigurera hårddiskar på datorn. En funktion som Diskhantering kan du utföra är partitionering din hårddisk. Partitionera en enhet refererar helt enkelt till att dela eller sektionering av delar av hårddisken. Du kan använda en partition för att installera ett annat operativsystem på datorn.

Instruktioner

1 Öppna Diskhantering på din Windows XP-dator. För att göra detta, klicka på "Start" och sedan "Kör". Skriv "compmgmt.msc" och sedan "OK".

2 Klicka på "Diskhantering" i den vänstra kolumnen i "Computer Management" i dialogrutan.

3 Högerklicka på en ofördelade region datorns hårddisk och välj sedan "Ny partition" från listan med alternativ. Klicka på "Next" när "New Partition Wizard" visas.

4 Välj "Primär partition" och klicka sedan på "Nästa".

5 Ange storleken på partitionen genom att skriva storlek i "Partition storlek i MB" textrutan. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.

6 Välj en enhetsbeteckning eller välj standardenhetsbeteckningen för din partition. Klicka på "Nästa".

7 Formatera partitionen genom att klicka på "Formatera partitionen med följande inställningar." Välj ett filsystem från "File System" i rullgardinsmenyn. Välj "NTFS" om du planerar att använda partition för en äldre version av Windows som Windows 98 eller tidigare. Klicka på "Nästa".

8 Klicka på "Finish" och partitionen skapas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com