Hur man lita ett SSL-certifikat

September 29

Hur man lita ett SSL-certifikat


Secure Sockets Layer (SSL) anslutningar är en populär metod för att skicka känslig information på ett säkert över Internet. Processen fungerar genom att kryptera data så att bara den server du skickar det till kan läsa det. Detta sker genom en process av privata och offentliga "nyckel" par. Den publika nyckeln distribueras fritt, och innehåller kod för att kryptera information, så att endast den kod som finns i den "privata" nyckel kan dekryptera det. Den privata nyckeln hålls säkert på den server som du skickar informationen till. SSL-certifikat kontrollera att servern du skickar dina data till styrs av enskilda eller företag den påstår sig vara.

Instruktioner

1 Titta på webbläsarens adressfält. Se till att prefixet av webbplatsen lyder "https: //" i stället för "http: //". S i slutet av "http" anger att du ansluter till en säker server. Om du är på väg att skicka känslig information på en sida som inte är en "https" sidan, då informationen inte kan vara säker.

2 Titta längst ned på skärmen för en ikon av ett lås. Detta är en bekräftelse från din webbläsare som du går in i en säker session på en säker server. Om du inte är i en säker session på en säker server, bör du vara misstänksam mot någon av webbplatsens ytterligare säkerhet (inklusive dess SSL-certifikat).

3 Klicka på hänglåset längst ned i webbläsaren.

4 Titta på raden "verifieras genom" i fönstret som dyker upp. Varje offentlig-privata tangentkombinationen är unik, liksom varje SSL-certifikat. Certifikat är registrerade hos, och köps från, enheter som kallas "certifikatutfärdare." Dessa organisationer, såsom VeriSign, är i huvudsak vouching för äktheten av dessa certifikat, och att servern du ansluter till är vem det säger att det är. Till exempel om ett SSL-certifikat för amazon.com är god för av VeriSign (vilket det är), betyder det att VeriSign är försäkra er om att den server som du är på väg att skicka dina kreditkortsuppgifter till är verkligen amazon.com, och inte en plats maskerats som sådan, eller en utstuderad man-in-the-middle attack.

5 Forskning certifikatutfärdaren noterade att avgöra om du litar på det. I slutändan kan du bara lita på SSL-certifikat så mycket som du litar på certifikatutfärdaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com