Hur man designar en Speldator

October 1

Hur man designar en Speldator


Att bygga en speldator kan vara ett bra sätt att lära sig alla detaljer i datordrift. Att bygga en dator själv är i allmänhet billigare än att köpa en prefabricerad modell från en butik, och du vet vad kvalitet komponenterna är själv. Gaming är en av de mest stressande aktiviteter du kan ägna sig åt med en PC, så ordentlig planering är nyckeln till att du alltid får den prestanda du vill ha.

Instruktioner

1 Välj ett ärende. Fallet du väljer kommer att avgöra storleken på ditt moderkort och utrymme för expansion inuti. En speldator bör ha ett stort fall så att du har fysiskt utrymme för att uppgradera i framtiden. En större fall möjliggör också för bättre luftflöde. Gaming datorer skapa en hel del värme, vilket innebär att kylning och luftflöde bör vara en av dina största bekymmer.

2 Välj ett moderkort. Moderkortet är ett av de viktigaste valen i datorn. Antalet och typer av slitsar i styrelsens konfiguration kommer att avgöra vilka delar som du kan använda. Tänk på antalet kortplatser tillgängliga. Du vill ha minst en PCI-Express 16x kortplats för en hög kvalitet grafikkort, eftersom från och med 2011, är att standardplatsen för högkvalitativa grafikkort.

3 Processorn är "hjärnan" i datorn som hanterar många av de åtgärder som krävs för att ge realistisk fysik i moderna spel. På en CPU, desto högre klockan (mätt i MHz) är, desto högre kvalitet. Många processorer finns i "multi-core" konfigurationer. Dessa multipla processorer erbjuder stor potential processorkraft, butthey kan underutnyttjade av programvara inte optimerade för flera kärnor. Titta på de typer av spel du vill spela och ta reda på om flera kärnor stöds.

4 Välj ditt minne. RAM eller Random Access Memory, är tillfällig förvaring där program laddas upp. Precis som med en CPU, är en högre klockfrekvens bättre. Leta upp de rekommenderade kraven för operativsystemet du använder. Ta den rekommenderade minneskrav och dubbla i: Detta är en bra tumregel för att välja den minsta mängd minne för att få för spel. Vissa företag erbjuder "spelminne." Detta minne kommer att utföra samma som "icke-gaming" minne av samma klockfrekvens. Den största skillnaden är att denna spelminne ofta kommer med en inbyggd kylfläns att hålla temperaturerna låg. Om du kan hitta "icke-gaming" minne med en kylfläns, kommer det att göra bra.

5 Välj ditt grafikkort. Den typ av grafikkort du får bestäms av vad ditt moderkort kan stödja. Vissa kort, även om de behöver bara vara ansluten till en expansionsplats, ta upp två kortplatser på grund av stora kylflänsar. Grafikkort blir otroligt varmt under långa spelsessioner, så välj ett kort med kraftiga fläktar och kylflänsar.

6 Att välja en hårddisk (HDD). En stor hårddisk är viktigt att en gaming PC, eftersom många PC-spel ta upp till 10 gigabyte hårddiskutrymme eller mer. Från och med 2011, är hårddiskar som vanligtvis återfinns i 5400 RPM och 7200 RPM. Det varvtal hänvisar till hur snabbt plattorna inuti hårddisken snurra, och en snabbare RPM översätter att läsa och skriva gånger snabbare, vilket innebär kortare last timies för skärmar.

7 Välj ett nätaggregat. Slå upp effektbehovet för var och en av de komponenter som du har valt hittills. Lägg upp dem och lägga till minst 100-200 watt för att bestämma storleken på strömförsörjningen som du behöver.

Tips

  • marknaden datorkomponenten är i ständig förändring. Det är något nytt och bättre varannan månad. Att försöka hålla jämna steg med början i linje komponenter kan bli mycket dyrt. Ställ ett realistiskt pris poäng för dig själv och hålla fast vid det.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com