DIY: Fjärrstart

June 29

DIY: Fjärrstart


Innan du kan komma åt din dator från en annan plats, måste den vara påslagen först. Förr i tiden innebar detta att någon var tvungen att fysiskt slå på datorn. Med en Wake on LAN kan nätverkskort, kan du förvandla din dator med en signal via Internet.

Instruktioner

1 Kontrollera om din dator är Wake on LAN kan. Från och med 2010, de flesta nätverkskort integrerat med moderkortet. Kontrollera ditt moderkort dokumentation för att kontrollera om det är Wake on LAN kan.

2 Aktivera Wake on LAN. Detta kommer att innebära att starta datorn i BIOS, hitta Wake on inställningen LAN, vilket gör det och spara det innan du lämnar BIOS och starta igen. Den exakta proceduren varierar beroende på vilken typ av moderkort du har, så kontrollera ditt moderkort dokumentation innan du fortsätter.

3 Tilldela statisk IP till datorn. På en Windows-maskin, kan detta göras genom att klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och sedan "Nätverk och Internet" och "Nätverks- och delningscenter." Välj "Ändra adapterinställningar" och högerklicka på din lokalt nätverk. Välj Egenskaper och klicka på raden som lyder "Internet Protocol Version 4" och klicka på knappen Egenskaper. Under fliken Allmänt, klicka på "Använd följande IP-adress:" knappen och ange en IP-adress, nätmask och standard-gateway. Klicka på OK för att fortsätta.

4 Hitta och registrera maskinvaruadressen för ditt nätverkskort. Hårdvaran adressen kallas också MAC-adressen eller den fysiska adressen.

På en Windows-maskin, kan detta göras genom att gå till "Start" och sedan "Kör" och skriva in "cmd" i rutan Kör. Detta kommer att öppna ett fönster kommando. I fönstret Command, typ "ipconfig / all" lista alla information om nätverksenheter som är installerade på datorn. Leta efter den fysiska adressen under "Ethernet adapter" header. Registrera de fysiska adressen för framtida användning.

5 Öppna en port på din bredbandsrouter brandvägg för att tillåta utanför trafik till datorn med hjälp av IP-adressen som du just tilldelad. Den exakta proceduren varierar beroende bredbandsroutern. Skriv ner den port du tilldelat som kommer att användas för att skicka kommandot för att starta datorn från Internet.

6 Bekräfta din externa IP-adress. Detta kan hittas i din bredbandsläsarens inställningar eller via externa webbplats verktyg som WhatIsMyIP.com

7 Skicka en "smart paket" för att din dator via Internet när du vill starta datorn. Det enklaste sättet att göra detta är att använda ett GUI Wake on LAN verktyg som Wake on LAN från MatCode eller Wake on LAN från Despicus. Dessa program kräver en IP-adress, nätmask och portnummer på datorn du vill ansluta till. Ange den information som krävs och programmet kommer att skicka ett "smart paket", som kommer att tala om datorn för att driva på.

När datorn är påslagen, bör du kunna ansluta till datorn via önskad fjärranslutningsmetod.

Tips

  • Uppgifter som att öppna upp portar i brandväggen för att tillåta anslutningar till datorer inom nätverket kan utgöra ett hot mot ditt hemnätverk säkerhet.
  • Wake on LAN fungerar bara för trådbunden Ethernet-anslutningar. Trådlösa kort inte har Wake on LAN alternativ.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com