Olika typer av bokföringsprogram

June 28

Olika typer av bokföringsprogram


Bokföringsprogram kommer i många nivåer av förfining. Konsumenter kan hitta ett antal produkter, varierar i pris från gratis till $ 100 eller mer, för förvaltningen av enskilda och hushåll bankkonton, kostnader och investeringar. Tillverkarna skapar bokföringsprogram speciellt för små och medelstora företag att hantera kassaflöde, löner och inventering. High-end programvara tillgodoser behoven hos stora företag, med ansökningar om grundläggande redovisningsfunktioner, kredithantering och integrerade supply chain administration.

Personliga bokföringsprogram

Personliga bokföringsprogram, inklusive Quicken och jGnash, gör det möjligt för konsumenterna att hålla koll på den egna ekonomin. Quicken produkter kommer i en mängd olika versioner, inklusive Quicken Deluxe och Quicken hem och företag, kostar från ca $ 60 till $ 100, från och med 2010. jGnash programvara erbjuds gratis. Programfunktioner tillåter användare att befästa kreditkort och bankkonto inom ett enda program, bland annat en sida som listar alla konton och saldon. Konsumenterna kan också skapa kategorier, till exempel månatliga hushållsutgifterna och avdragsgilla kostnader, för att hjälpa till att organisera uppgifter för rapportering och skatt förberedelse. Användare kan lägga till räkningen på grund av aktuell information och ställa in påminnelser för att säkerställa betalning i rätt tid. Investerings funktioner möjligt för användare att ladda ner aktuell handelsinformation om aktier, fonder och obligationer.

jGnash innehåller många av de funktioner som Quicken program. Den jGnash programmet tillåter användare att importera data från Quicken applikationer och ger kryptering för att lägga till säkerhet till data. jGnash gör det också möjligt för användare att föra register i flera valutor och erbjuder online-uppdateringar av valutakurser.

Företagsledning

Mjukvaruföretag tillverkar en mängd olika låg- till medelstora program, inklusive Intuit Quickbooks, att hantera redovisnings behoven hos små till medelstora företag. Programfunktioner möjliggör ekonomisk förvaltning, löne utgivning och lagerstyrning. Quickbooks program gör det möjligt för företag att organisera ekonomin och gruppuppgifter enligt kategorier, t.ex. banker, leverantörer och kunduppgifter. Användare kan hålla reda på information till och skapa fakturor för kundfakturering.

Företag kan använda Internet-funktioner för att ladda ner information banköverföring och betala räkningar på nätet. Ytterligare funktioner inkluderar kostnader och säljprognoser, körsträcka och tidredovisning, och affärsplan skapande. Quickbooks produkter omfattar versioner för Windows och Mac operativsystem.

Andra låg- till mid-level redovisning produkter för företag omfattar CGram Software, Comarch Altum, CYMA Systems och EasyAs bokföringsprogram.

Enterprise Resource Planning

Enterprise Resource Planning applikationer, såsom SAP ERP, inkluderar redovisnings applikationer för high-end, stora företagsanvändare. ERP innefattar typiskt en uppsättning program för att möta specifika affärsbehov.

Moduler av ERP funktion inom en övergripande ram, som integrerar bokföringsprogram, databaser och kundhantering programvara i ett enda gränssnitt. En affärssystem kan omfatta program för grundläggande redovisning, såsom kassa tidskrifter, skatteredovisning, kontroll av tillgångar, kundfordringar, bokslut och leverantörsskulder.

Sviten kan också inkludera moduler för kredithantering, gör det möjligt för användare att analysera kundens kreditvärdighet och hantera förfallna kundkonton. ERP kan också integreras med leverantörs- och kundsystem för att möjliggöra en effektiv förvaltning av inventering.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com