Hur kan jag konvertera en Doc till PDF-format för gratis?

December 14

DOC är en filändelse i samband med ordbehandlingsdokument som skapats med Microsofts Word version 97 till 2003. PDF en filändelse associerad med en filtyp som kallas "Portable Document Format". PDF-formatet är användbart om du behöver en fil, till exempel ett Word-dokument, som ses av någon som inte har Word. Det finns flera alternativ för att konvertera DOC till PDF-filer gratis.

Instruktioner

Använd en gratis PDF Writing Program

1 Installera en gratis PDF skriva program till datorn. Flera gratis PDF skriva program finns tillgängliga, och de flesta är lämpliga för att omvandla en doc till PDF. PDFill används i följande steg, men samma process gäller för andra program.

2 Öppna DOC-fil i Word. Klicka på knappen "Office" och välj "Öppna". Använd pilen i det öppna fönstret för att lokalisera den mapp där DOC sparas. Välj DOC och klicka på "Öppna".

3 Klicka på "Office" -knappen och välj "Skriv ut". Använd "Skriv ut" i rullgardinsmenyn för att välja PDF alternativ du hämtade i steg 1, till exempel "PDFill." Klicka på "Print" -knappen. Denna åtgärd kommer att öppna ett separat fönster. Använd rullgardinspilen i fönstret Spara för att lokalisera en mapp där du vill spara PDF-filen. Skriv in ett namn för PDF i "Filnamn" fältet. Klicka på "Spara" -knappen.

Använd en online-konvertering service

4 Gå till en online-PDF konvertering tjänst, såsom "PDF Converter." Tjänster som dessa kommer att konvertera en källfilen, såsom en doc, till en PDF gratis och skicka filen till dig.

5 Klicka på "Bläddra" -knappen bredvid "källfilen" fältet. Använd pilarna i adressfältet för att hitta den mapp där DOC sparas. Markera filen och klicka på "Öppna" -knappen.

6 Skriv den e-postadress som du vill att PDF-filen skickas till "E-postadress" -fältet. Klicka på "Bifoga filer till e-post" alternativ. Klicka på "Konvertera filen" -knappen. Kontrollera din e-post för den konverterade filen.

Använd en gratis PDF konverteringsprogram

7 Installera en gratis PDF-konverteringsprogram, såsom "PDF Creator" från Smartsoft. Tjänster som dessa kommer att konvertera en källfilen, såsom en doc, till en PDF på din dator utan att behöva källprogrammet (Word).

8 Högerklicka en gång på ikonen för Word DOC för att visa en lista med alternativ. Klicka på "Konvertera till PDF" alternativet. Denna åtgärd kommer att öppna ett separat popup-fönster.

9 Använd rullgardinspilen i fönstret Spara för att lokalisera en mapp där du vill spara PDF-filen. Skriv in ett namn för PDF i "Filnamn" fältet. Klicka på "Spara" -knappen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com