Hur man överklockar Asus Crosshair MB

December 17

Överklockning din ASUS Crosshair moderkort är processen att påskynda sina standardklockfrekvenser, som tillverkaren, för förbättrad prestanda. Tillverkare som klockfrekvenser lägre än den fulla potentialen av sina produkter för att göra dem längre livslängd och att säkerställa en stabil prestanda. På den mest extrema, kan överklockning orsaka irreversibel värmeskador, förstör en del av datorns integrerade komponenter, speciellt moderkortet. Överklockning din ASUS Crosshair kommer ta flera försök innan du får en optimal prestandaökning för just din dator.

Instruktioner

1 Starta om datorn och tryck på "Delete" -knappen på tangentbordet under uppstart för att få tillgång till BIOS, en avancerad konfigurationsmenyn.

2 Tryck på "höger" piltangent för att komma till "Extreme Tweaker" ligger på toppen av BIOS välkomstskärmen. Tryck på "Enter" för att få tillgång till överklockningsmöjligheter i "Extreme Tweaker."

3 Tryck på "Down" piltangent för att komma till "Ai Tuning." Tryck på "Enter" och ändra stämningen från "Auto" till "Manual". Tryck på "Down" piltangent för att komma till "Överklockning" och tryck på "Enter" för att komma specifika överklockningsalternativ.

4 Tryck på "Down" piltangent för att komma till "CPU frekvens." Tryck på "Enter" och öka värdet av en ökning av 10 MHz, till exempel, från 200 MHz till 210 MHz. Tryck på "Down" piltangent för att komma till "CPU Multiplier." Tryck på "Enter" och ändra värdet av en ökning av en, till exempel, från X8 till X9.

5 Tryck på "höger" piltangent för att komma till "Exit", ligger på översta alternativfältet i BIOS. Tryck på "Spara och Avsluta" och tryck på "Enter" (datorn startar och genomför dina anpassningar).

6 Kör krävande program som ger datorn ett träningspass, såsom ett videospel, i minst 30 minuter. Om datorn inte fryser och fortsätter att köra bra efter 30 minuter, sedan starta om datorn, återinträda BIOS och öka "CPU Frequency" och "CPU Multiplier" av en annan ökning som rekommenderas i steps1-5.

7 Kör en krävande program igen i ytterligare 30 minuter. Om datorn inte fryser och fortsätter att köra bra, öka "CPU Frequency" och "CPU Multiplier" igen. Upprepa tills datorn inte kan upprätthålla stabilitet, vid vilken punkt omstart det, mata in BIOS, och sänk "CPU Frequency" och "CPU Multiplier" till den sista stabil nivå (denna nivå kommer att vara den optimala prestandaökning för ditt moderkort ).

Tips

  • Överklockning kraftigt beror på datorns kylning och kylfläns enheter. Kylaren datorn kör, desto mer kommer du att kunna överklocka. Överväga att uppgradera din kyl- och kylfläns anordningar för en ännu större prestandaförbättring.
  • Överklockning är spår och fel process som tar flera försök att få rätt. Ta din tid och ha tålamod. Rusar eller överklockning för mycket, för snabbt kan orsaka en värme blixt som kan skada din ASUS Crosshair moderkort.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com