Hur man designar en får det väl kortet i Illustrator

August 14

Hur man designar en får det väl kortet i Illustrator


Vill du inte använda en typisk färdigköpta gratulationskort? Det är lätt att utforma ett väl kort i Adobe Illustrator, och du kan använda någon version av programmet. En anpassad kort kan du dra dina egna illustrationer, lägga till bilder eller använda copyrightfria clip art i din design. Och du kan välja alla typsnitt som du vill använda för ditt meddelande. Illustrators lager funktionen kan du designa utsidan av kortet på ett lager, och insidan av kortet på ett annat lager. Kortet är tryckt på båda sidor, vikta, och presto. Du har en egen får det väl kortet.

Instruktioner

1 Bestäm hur stor du vill att din färdiga kort att vara. Ett bra val är 7 inches hög med 5 inches bred. Öppna ett nytt dokument i Illustrator och göra din sida 10 inches bred och 7 inches hög. Använd en kniv för att skära papperet ner till 10 x 7 inches, om det behövs.

2 Gå till menyn "Visa" och välj "Visa linjaler." Klicka på den vertikala linjalen på den vänstra sidan av skärmen och hålla nere vänster musknapp. Lägg till en vertikal linjal genom att dra en linjal guide till rätten till 5 tum märke. Området till höger är framsidan av kortet, området till vänster är bakstycket.

3 Utforma den främre luckan. Använd copyrightfria clip art, eller rita en egen bild med Illustrator verktyg. För att placera ett fotografi, gå till menyn "Arkiv" och välj "Place." Ändra storlek på foto genom att klicka på ett hörn av bilden ask med den svarta pilen verktyget och sedan hålla ned shift-tangenten och dra musen för att ändra storlek på fotot.

4 Välj verktygstyp. Klicka var som helst på sidan och skriv din hälsning. Öppna Illustrator palett typ genom att välja "Fönster", "typ" och "Tecken". Välj ditt meddelande och sedan använda menyerna på paletten för att välja ett typsnitt och storlek. Om du vill flytta din typ, klicka på den svarta pilen i den svävande listen, klicka var som helst på din typ och dra för att flytta den.

5 Paletten öppet Illustrator Lager. Gå till menyn "Windows" och välj "Layers". Klicka på triangeln längst upp till höger på paletten och välj "Nytt lager." Namnge lagret "Inside" genom att dubbelklicka på lagret och skriva namnet i menyrutan. Namnge det första lagret "Outside". Utforma insidan av kortet. Var uppmärksam på den vertikala linjalen linjen och hålla konst och typ bort från det område där kortet kommer att vika.

6 Dölja "Inside" lager genom att klicka på ikonen ögat så att det försvinner. Se till att "utanför" lagret är fortfarande synliga (ögonikonen kommer att vara där). Skriva ut kortet.

7 Vänd på papperet och lägger tillbaka den i skrivaren. Dölja "utanför" lagret och gör "Inside" lagret synligt. Skriv igen. Den här gången kortets inre meddelandet ska skrivas ut. Skriv ut en testkort först för att se insidan och utsidan av kortet är orienterade korrekt innan du skriver ut det sista kortet. Vik tryckt kort längs långsidan så att den färdiga kort mäter 5 tum och 7 tum.

Tips

  • Skriv ut en testkort på vanligt papper för att kontrollera skrivarens pappershantering.
  • Du kan designa ditt kort i stående eller liggande läge.
  • Score insidan av vecket med en kniv innan vikning av kortet.
  • Glöm inte ett kuvert.
  • Inte använda upphovsrättsskyddat konstverk utan tillstånd.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com