Vilka typer av filer fungerar Windows Media Player spela?

March 30

Vilka typer av filer fungerar Windows Media Player spela?


Windows Media Player är en media program som utvecklats av Microsoft som levereras som standard med de flesta av företagets operativsystem. Det används för att spela upp ljud och videofiler som musik och filmer. Windows Media Player 12, finns endast som en del av operativsystemet Windows 7, kan stödja en mängd olika format för både video och ljud. Dessa format inkluderar MPEG-4, Windows Media-format som WMV och WMA, AVI och MOV.

MPEG-4

MPEG-4, som vanligtvis kallas MP4, är en grafik och videoformat. MP4-filer har utvecklats baserat på teknik som introducerades av Apple för sin QuickTime, liksom på MPEG-1 och MPEG-2 filformat. De överföra data över en smalare bandbredd än JPEG eller QuickTime-filer, så att de kan stödja videoeffekter som grafik, text och animeringslager. Windows Media Player kan också spela 3GP filer. Dessa är MP4-filer som har förenklats för att göra dem spela bättre på mobiltelefoner.

Windows Media

Windows Media-format som WMA (Windows Media Audio) och WMV (Windows Media Video) har utvecklats av Microsoft för att vara kompatibel med Windows Media Player. De stöds av en rad andra mediaspelare också. WMA-filer innehåller endast ljudinformation, medan WMV-filer kan innehålla både ljud och video. Det ursprungliga formatet för dessa filtyper är ASF, eller Advanced System Format.

AVI

AVI står för Audio Video Interfolie. AVI-filformatet är en multimediaformat som ofta används i Windows-program och programmering. Det var den första multimediafilformat som har utvecklats för Windows. AVI format används för flera olika kodningsmetoder. Några av dessa metoder inkluderar DivX, Xvid, Cinepak och Motion JPEG. Termen "interfoliera" hänvisar till det faktum att detta var en av de första format för att alternera kodningen av video- och ljuddata.

Snabb tid

MOV-filer har utvecklats för att användas med Apples QuickTime. QuickTime är ljud- och videomotor för Apple-datorer, som används för att köra både iTunes och QuickTime Player standardmediaspelare för Mac. QuickTime har också gjorts tillgängliga för Windows och Windows Media Player 12 kommer att stödja QuickTime-filer med .mov filändelsen. MOV-filer kan innehålla en mängd olika datatyper, inklusive ljud, video, animation och även virtuell verklighet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com