Hur man logga in till routern inställningar

February 25

Hur man logga in till routern inställningar


Routerns inställningar uppehålla sig inom själva routern. För att komma åt det, måste du "surfa" till den med din webbläsare och routerns Internet Protocol, eller IP, adress. Denna IP-adress varierar lite mellan router tillverkare, eftersom det endast används som en lokal IP-adress och inte kommer i konflikt med andra routrar på avlägsna nätverk. Du behöver också ett användarnamn och lösenord för att logga in på routern administrativa sidan. Användarnamnet och lösenordet levereras med routern.

Instruktioner

1 Anslut en Ethernet-kabel från en av de numrerade portarna på routern till datorns Ethernet-port och slå på datorn.

2 Öppna en webbläsare och ange IP-adressen i adressfältet. Denna IP-adress medföljer routerns dokumentation. Om du inte har dokumentation, försöka "192.168.0.1" eller "192.168.1.1".

Om detta inte fungerar, öppna en "Kommandotolken" genom att klicka på "Start", skriver "cmd" och trycka på "Enter". Skriv "ipconfig", tryck på "Enter" och använda IP-adressen visas under Ethernet adapterns "Default Gateway".

3 Ange användarnamn och lösenord på inloggningsskärmen. Denna information är tillgänglig i routerns dokumentation. Om du inte har denna dokumentation, använda "admin" eller ett tomt fält för användarnamn och "admin", "lösenord" eller ett tomt fält för lösenordet. Om dessa inte fungerar, söka efter routerns standardlösenordet på nätet. Om du ändrat lösenordet, ange det nya lösenordet i stället. Du bör nu vara inloggad på routerns inställningar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com