Fördelar med autentisering

April 13

Fördelar med autentisering


Det finns många fördelar med autentiseringssystem som används för att identifiera användaren av ett hem, ATM eller en säkerhetsprövning datorsystem. Huvudsyftet med dessa system är att validera användarens rätt att få tillgång till systemet och information och skyddar mot identitetsstöld och bedrägeri. Även om det fortfarande finns nackdelar med vissa system, som näringslivet och den elektroniska marknadsplatsen blir mer komplexa, fördelarna med autentisering är alltmer uppenbara.

Lösenord Baserat autentisering

Användningen av ett lösenord och användarnamn är den vanligaste formen av autentisering som används och är allmänt anses vara den billigaste och mest bekväma metoden. Detta kräver att användaren att tillhandahålla och komma ihåg en nyckel som innehåller en viss mängd alfa och siffror i samband med ett användarnamn eller e-postadress som måste vara korrekt vid varje inloggning. Lösenord sparas i ett nätverk kan krypteras för att förhindra stöld av anställd eller program som utformats av hackare.

Enhet Baserat autentisering

Bärbara hårdvara som liknar kreditkort i storlek med en magnetremsa för att hålla uppgifter har utformats som en autentiseringsmetod. Dessa smarta kort säkert lagra offentliga och privata certifikatinformation, skall genomföras av användaren och sätts in i en kortläsare som är ansluten till en datoranordning. Många av dessa system kräver användning av en PIN-kod och kommer att låsa ned om en felaktig PIN-kod anges ett visst antal gånger, vilket förhindrar användning om stulna.

biomet~~POS=TRUNC verifiering

Fördelar med autentisering

Vissa kontroller kan inte glömmas bort, reproduceras eller stulen.

Biometrics användarautentisering identifierar och verifierar användarens identitet med mätningar av unika egenskaper som lagras i program server, vilket eliminerar behovet av ett lösenord eller identitetskort. Fysiologiska statistik som vanligtvis används är sådana saker som fingeravtryck, ansiktsigenkänning och iris eller retina scan. Röstigenkänning signatur och tangent skannar kallas beteende biometri. Alla de kontroller som är förknippade med denna verifiering är mycket individuellt för varje användare och är mycket svåra att stjäla eller reproducera.

OpenID

OpenID Stiftelsen skapades i ett försök att förhindra känslig information som snappas upp och missbrukas av oärliga eller osäkra webbplatser. Användarlösenordet levereras endast till identitetsleverantören och leverantören verifierar användarens identitet till de besökta webbplatser, vilket eliminerar upprepade gånger lagrar ett användarnamn och lösenord. Användaren och leverantören är det enda som har tillgång till lösenordet, och användaren kan styra exakt hur mycket information som delas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com