Hur man skapar en registrerad användare avsnitt på din webbplats

November 22

Hur man skapar en registrerad användare avsnitt på din webbplats


Ett content management system (CMS) är ett begrepp som uppstod från företaget tekniksektorn, men har blivit populärt med privata webbplatser under de senaste åren. Som namnet antyder, kan ett CMS hantera flödet och tillgänglighet av en webbplats innehåll. Denna typ av content management är värdefull för att skapa webbsidor som kräver användarregistrering. CMS styr inte bara innehåll tillgång. Det hanterar även registrering och autentisering.

Instruktioner

1 Hitta en webbplats värd som tillåter tredje part värd. Specifikt hitta en webbplats värd som ger CMS hosting. Många ansedda leverantörer erbjuder prisvärda hosting paket som inkluderar CMS.

2 Välj ett content management system för att driva webbplatsen. Webbplatsen värd kommer sannolikt att erbjuda ett urval av öppen källkod CMS-paket. Populära paket inkluderar Joomla, Drupal och Wordpress. Dessa CMS paket har erforderlig funktionalitet för att skapa en registrerad användare del av en webbplats. Varje förpackning har styrkor och svagheter, samtidigt som olika nivåer av intuition. Börja med att kontrollera den officiella hemsidan för varje CMS paket för att få en känsla för vad varje paket erbjuder.

3 Installera CMS på värdens server. Webbplatsen värd kommer att ha en kontrollpanel applet att lägga till och ta bort program. Välj paketets namn från den tillgängliga listan programvara, välj "ny anläggning" och klicka på "nästa" för att slutföra installationen.

4 Konfigurera användarregistreringsprocessen. Admin område av CMS kommer att ha ett avsnitt för att välja användarregistreringsalternativ. Alternativet namn variera något beroende på paketet, men alternativen tillåter webbplatsägare att ange vem som får registrera vilken information som registrerar användaren måste leverera och verifieringsprocessen innan användaren tillåts att slutföra registreringen.

5 Klassificera webbplats innehåll baserat på användarregistreringsnivå. De tre grundläggande åtkomstnivåer som erbjuds av CMS kommer att omfatta "anonym", "registrerad" och "administratör." Varje sida har en egenskap inställning som administratören kan styra. Ställa in en sida till "anonym" ger alla möjlighet att visa det. Likaså att sätta en sida till "registrerad" innebär att det kommer endast att vara tillgänglig för registrerade och inloggade användare. Sektioner inställda på "administratör" är de som styr webbplats konfiguration och innehåll byggnad.

6 Kontrollera att webbplatsen konfigurationen är korrekt och att innehållet är inställd på rätt behörighet. Skapa en test-användarkonto, kontrollera varje steg av registreringsprocessen. Använd testkonto för att validera att innehållet är endast tillgänglig för registrerade användare när så är lämpligt. När allt ser ut, är webbplatsen redo att gå live.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com