Hur du skriver spanska ord använda en MacBook

December 5

För att skriva på spanska, olika accenter är nödvändiga som inte är närvarande på icke-spanska språk tangentbord. MacBook och andra Apple-datorer tillåter användaren att ändra "tangentbordslayout" och använda samma tangentbord för att producera accenttecken på många andra språk genom att tillfälligt (eller permanent) att byta till ett annat språk layout genom Systeminställningar. Användaren kan även göra det möjligt för flera språk och sedan växla mellan dem via en liten ikon i det övre högra hörnet på skärmen som visar en flagga som representerar den valda tangentbordslayout.

Instruktioner

1 Klicka på "Apple" -ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen (kallas "Apple-menyn") och välj "Systeminställningar ..." från denna meny.

2 Klicka på "Språk och text" -ikonen.

3 Klicka på knappen "Inmatningskällor".

4 Markera kryssrutan "Visa indatamenyn i menyraden". Detta gör det möjligt att byta tangentbordslayout genom att klicka på en liten flagga ikon i det övre högra hörnet på skärmen.

5 Rulla listan över språk till "spanska" och markera rutan bredvid den. Detta gör det möjligt för spanska tangentbordslayout.

6 Stäng "Språk och text" fönstret genom att klicka på den röda "X" i det övre vänstra hörnet av fönstret.

7 När du vill skriva på spanska, på den nya flaggikonen i det övre högra hörnet på skärmen, och klicka sedan på den spanska flaggan. Tangentbordet fungerar nu som en spansk språk tangentbord, som ger alla nödvändiga accenter för att skriva på spanska.

8 När du vill skriva på engelska, klicka på flaggikonen och välj den amerikanska flaggan. Tangentbordslayout kommer att återgå till standard engelska layouten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com