Min monitor är suddig

January 27

Bildskärmar kommer i olika upplösningar, såsom 1920 x 1080 för HD-skärmar; Men, bilder och text suddig om en bildskärm inte är korrekt ansluten eller konfigurerad för att maximera sin full upplösning. Oavsett om du använder en LCD, LED eller annan platt bildskärm, kan problem med suddiga, oskarpa och otydliga bilder oftast lösas med en viss felsökningsinformation.

Förbindelse

Om bilder och text på skärmen suddig, kontrollera att bildskärmen är korrekt ansluten till datorn. Inspektera kablarna så att de är korrekt och ordentligt ansluten. De flesta datorer idag stödja en mängd olika bildskärmsanslutningar inklusive DVI, HDMI och VGA. Varje anslutning display utgång varierar i kvalitet. HDMI är för närvarande den bästa anslutningen för HD-skärmar. Om bildskärmen stödjer HDMI-anslutningar, använda den för att skärpa bilder och maximera bildkvaliteten.

Upplösning

Upplösning spelar en stor roll i hur klara och skarpa bilder och text visas på skärmen. Om datorns bildskärmsinställningar inte har konfigurerats för att matcha bildskärmens maximala upplösning, bilderna suddiga och luddiga. När du ställer lägre än vad som rekommenderas upplösningen, bilderna på skärmen större; de emellertid också minska i kvalitet. Om du öppnar Utseende och anpassning från Kontrollpanelen, klicka på "Ändra bildskärmsupplösning" för att ändra upplösningen. Från upplösning markerar den rekommenderade upplösningen för att maximera din bildskärm.

OSD-menyn

Monitorer inkluderar en OSD-menyn som låter dig justera ytterligare skärminställningar som ljusstyrka, skärpa och kontrast. Om bildskärmsinställningarna inte har konfigurerats korrekt, bilderna inte bara suddiga, de kan tvättas ut eller extremt mörkt. När du trycker på OSD-knappen på framsidan eller sidan av skärmen, meny visar skärmen inställningar. Justera skärpan minskar suddighet. Dessutom justera H-position och V-position till centrum bilder och eliminera horisontella linjer som minskar bildkvalitet.

förare

I vissa fall är visningsproblem som orsakas av skadade eller föråldrade videografikkortets drivrutiner. Datorer levereras med olika grafikkort inklusive ATI Radeon och NVIDIA. Varje kort varierar i bildkvalitet och prestanda. Om bilderna är inte lika tydliga som de borde vara, ladda ner och installera de senaste grafikkortets drivrutiner förbättrar bildkvaliteten. Om du laddar ner dem från datortillverkarens webbplats, använd serienumret för att hitta kompatibla drivrutiner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com