Hur man Swap hårddiskPlatTers

January 26

En hårddisk diskens är en plan skiva tillverkad av koboltbaserad metallegering och belagt med en tunn film av magnetiserat material. Platta är där elektronisk data magnetiskt lagras för hämtning och användning av datorn. Om fatet blir skadad och du vill försöka reparera den själv, måste du byta ut diskens för en som är intakt.

Instruktioner

1 Köp en ny hårddisk som är samma modell som den platta du byta ut den befintliga datorns hårddisk.

2 Inrätta ett område att arbeta i som är så ren som du kan göra det. Damm, vakuum och stänga av luftkonditionering eller värme och fläkten så att ingen luft cirkulerar när du byta ut skivorna.

3 Sätt på latexhandskar och en antistatisk handledsrem.

4 Ta bort PC: ns ytterhöljet så de inre komponenterna, inklusive hårddisken, exponeras.

5 Tryck på en omålad del av datorns hölje om du inte har ett antistatiskt handledsband. Detta skäl dig mot elektriska stötar från någon strö statisk elektricitet.

6 Ta bort hårddisken från datorn. Skruva och ta bort hårddiskhöljet.

7 Titta noga på hårddisken skivorna innan du går vidare. Om det finns synlig förvrängning, brännande, poäng eller andra synliga skador, sedan byta ut den gamla diskens för en ny kommer inte att göra dig något bra eftersom en ny tallrik bara kommer att skadas på samma sätt, oavsett vilket skadat befintliga platta.

8 Skruva och ta bort locket från den nya hårddisken.

9 Utdrag skivorna från den nya enheten.

10 Utdrag skivorna från den gamla, befintliga enheten.

11 Placera de gamla skivorna i den nya enheten och återmontera.

12 Installera den nya hårddisken i datorn.

13 Kopiera data från de gamla skivorna så snart som möjligt. Det finns ingen garanti hur länge de gamla skivorna blir lönsamt.

14 Ta bort hårddisken och bli av med det. Det kommer att misslyckas ganska snabbt efter att du slutföra proceduren. Förhoppningsvis du har köpt själv tillräckligt med tid för att få dina data från de gamla skivorna så att du inte behöver dem längre ändå.

Tips

  • Ta hårddisken isär i denna omfattning och ta bort plattan kommer någon garanti du har kvar på ditt system eller din hårddisk komponenter ogiltig.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com