Tips om förändringar i Excel 2007

November 15

Microsofts Excel 2007 kalkylprogram kommer inkluderas i bolagets Office 2007 produktivitetssviter. Uppföljningen till Excel 2003 införde 2007 års version flera tweaks och andra förändringar. Microsoft kallar uppfräschade gränssnittet "resultatinriktat användargränssnitt," att göra Excel lättare att använda. I Preston Gralla och Richard Ericsons "Excel 2007 lathund" som publicerades i "Computer World", de varnar för att lära sig det nya gränssnittet och återta tidigare produktivitetsnivåer kan ta tid.

Förstå menyfliksområdet

Öppning Excel 2007 för första gången, kommer du snabbt att märka det nya användargränssnittet. Den stora fältet längst upp i fönstret är menyfliksområdet, som ersätter menyer fil som används i tidigare versioner av Excel. Den Ribbon rensar upp användargränssnittet och gör många kommandon lättare att komma åt när du vet var de är. Den Ribbon omfattar sju standardflikar, med titeln "Home", "Infoga", "Sidlayout", "Formler", "Data", "Review" och "Visa". Varje flik delar i mindre kommandogrupper, placera liknande eller relaterade alternativ nära till varandra. Navigera varje band flikar och bekanta dig med layouten, notera placeringen av några särskilda kommandon du regelbundet använder.

Snabb åtkomst verktygsfält

Nära toppen av Excel 2007 fönstret ser du en blå diskett betyda "Spara" -funktionen. Till höger är en "ångra" och "Redo" -knappen. "Quick Layout" för att deras rätt kan du framhäva dina diagram och välja mellan olika layouter för att ändra diagrammet på olika sätt. Klicka på nedåtpilen på barens högra änden ger dig en lista med kommandon för att snabbt lägga till baren. Klicka på "Fler kommandon" drar upp en ny skärm för att lägga till i stort sett alla kommando Office 2007 till verktygsfältet Snabbåtkomst. Detta är användbart när specifika kommandon tar längre tid att välja än de skulle ha gjort om de hade helt enkelt sin egen knapp på verktygsfältet Snabbåtkomst.

Dölja menyfliksområdet

Medan menyfliksområdet gör att använda Excel 2007 kommandon enklare än en fil meny, det är mycket större. Dölja menyfliksområdet ger dina kalkylblad extra skärmutrymme. Med menyfliksområdet dolde, har du fortfarande lätt tillgång till den när det behövs. Dölja menyfliksområdet genom att klicka på upp-pilen på verktygsfältet Snabbåtkomst högra sida. Välj "Minimera Ribbon" från menyn som visas. Dold, menyfliksområdet liknar en Arkiv-menyn visar bara namnen på varje flik menyfliksområdet. Klicka på fliken namn att dra bandet upp när det behövs. Klicka var som helst inom kalkylbladet för att dölja menyfliksområdet igen.

Använd genvägar

Ett annat sätt att snabbt navigera Excel 2007 är att använda kortkommandon trycker specifika kombinationer av nycklar för att anta ett visst kommando. Genom att trycka på "Alt" -tangenten ger varje flik Ribbon en synlig bokstav vid namn. Genom att trycka på motsvarande tangent tar upp den fliken, där varje kommando har också en viss tangent eller kombination av tangenter. Lär dig kortkommandon för varje flik och de kommandon du använder mest för att snabbt navigera Excel 2007 gränssnitt. Många av de "Ctrl" och "Alt" genvägar som används i Excel 2003 är desamma i Excel 2007; prova att använda välkända genvägar för att se om de fortfarande är funktionella.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com