Hur man gör neonljus i Cinema 4D

August 21

Hur man gör neonljus i Cinema 4D


Bio 4D erbjuds av Maxon och är en av de stora 3D-program som är tillgängliga för modellbyggare och animatörer. Det används för att göra animationer och specialeffekter. Men det kan även användas för att skapa 2D-bilder för användning i tryckta dokument eller på webbplatser. En av de mer imponerande effekter du kan gör i Cinema 4D är en neonglöd. Vanligtvis är detta appliceras på en neon "lätt" i en scen. På grund av det användarvänliga gränssnitt och verktyg i Cinema 4D, är det relativt enkelt för ännu en amatör att skapa en neonljus.

Instruktioner

1 Öppna Cinema 4D. Välj "Text" verktyg från verktygsfältet längst upp. I dialogrutan som visas väljer du teckenstorlek och stil du vill, liksom storleken. Skriv in dig text i rutan. Texten kommer att visas i huvudfönstret när du skriver. Klicka på "OK" när du är klar.

2 Markera texten i huvudfönstret. Gå till "Material" paletten och klicka på "nytt material." I "Redigera Material" dialogen, göra materialet färg 50 procent vit.

3 I "Luminans" kanal, justera reglagen för att få den färg du vill i förhandsgranskningen.

4 Gå till "öppenhet" kanal och göra materialet ungefär 60 procent transparent och 30 procent reflekterande. De faktiska siffrorna kommer att bero på nivån av glöd som du vill uppnå. Klicka på "OK."

5 Välj "Funktion" i menyn högst upp och välj "New Property." Från alternativen välj "Shadow." I dialogrutan som visas, stänga av "Kasta" och "emot" skuggor ". Klicka på" OK. "

6 Gå till menyn högst upp och lägga till en "Light" till scenen. I "Light" dialogrutan som visas, gör "RGB" värden 50 procent och "S" värde 100 procent. Duplicera dessa lampor för att matcha antalet bokstäver och placera dem en bit framför bokstäverna.

7 Gör ett test gör att se om positionen av lamporna är korrekt. Flytta dem närmare eller längre bort för att uppnå den exakta utseende du vill och upprepa tills du gillar resultatet. Utför slutliga göra och spara filen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com