Hur kan man kontrollera om det finns diskfel i Vista

May 25

Hur kan man kontrollera om det finns diskfel i Vista


När datafiler inte kan nås av program eller filer plötsligt försvinner, om antivirusskannern på datorn rapporterar att ingen skadlig kod hittas är det möjligt att det finns filsystem korruption på datorns hårddisk. Microsoft Windows Vista innehåller verktyg som kan kontrollera och automatiskt fixa filsystemfel, men i vissa fall finns det en förlust av data under processen för fastställande av filsystemet. Kör en diskkontroll och visa rapporten för fel innan man beslutar om du ska köra en diskkontroll för att fixa filsystemet.

Instruktioner

Använd Check Disk grafiskt verktyg

1 Klicka på "Start" -knappen på skrivbordet i Windows Vista och klicka på "datorn".

2 Högerklicka på den enhet du vill kontrollera om det finns diskfel i "dator" fönstret som visas och klicka sedan på "Egenskaper" i menyn som visas.

3 Klicka på fliken "Verktyg" i "Disk Properties" fönstret och klicka på "Kontrollera nu."

4 Avmarkera båda kryssrutorna i fönstret som visas och klicka sedan på "Start" för att påbörja diskkontroll. Om du uppmanas med "Windows kan inte kontrollera disken medan dess användning" fönstret, klicka på "Schemalägg check" knappen och starta om datorn för att starta diskkontroll.

5 Klicka på "Start" -knappen efter skanningen och starta klar och klicka på rutan "Sök". Skriv "Loggboken" i rutan "Sök" och tryck på "Enter". Klicka på "Händelse" -fliken kolumnen i "Loggboken" fönstret som visas och leta upp numret "1001" i kolumnen "Händelse-ID". Klicka för att markera "1001" händelse och tryck på "Enter" för att visa Chkdsk rapport.

Använd Chkdsk Command Line Utility

6 Klicka på "Start" -knappen på Windows Vista Aktivitetsfältet och klicka på rutan "Sök".

7 Skriv "cmd" i rutan "Sök" och trycka på "Enter".

8 Skriv "chkdsk C:" utom ersätta "C" med bokstaven för den enhet du vill söka efter fel. Tryck på "Enter" för att starta skanningen. Om du uppmanas att köra scan vid omstart, tryck på "Y" -knappen och sedan på "Enter" och starta om datorn.

9 Klicka på "Start" och klicka på rutan "Sök". Skriv "Loggboken" i rutan "Sök" och tryck på "Enter". Klicka på "Händelse" -fliken kolumnen i "Loggboken" fönstret som visas och leta upp numret "1001" i kolumnen "Händelse-ID". Klicka för att markera "1001" händelse och tryck på "Enter" för att visa Chkdsk rapport.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com