Hur att packa upp zip-filer i HP-UX

December 22

Hur att packa upp zip-filer i HP-UX


HP-UX är den egenutvecklade versionen av operativsystemet Unix som levereras med UNIX-utrustade Hewlett Packard maskiner. HP-UX är utformad för att tillhandahålla en enkel men ändå högpresterande UNIX-miljö för användning med datacenter och servrar. En nackdel med HP-UX är att det inte kommer med en dedikerad packa verktyg som simulerar Microsoft Windows förmåga att öppna komprimerade zip-filer. Men HP-UX innehåller andra dekompression kommandon som kan öppna vissa ZIP-filer. Om dessa kommandon inte fungerar, då kan du ladda ner ett gratis verktyg för att packa din ZIP-fil.

Instruktioner

Packa upp med Packa

1 Klicka på "Program" och klicka på "Terminal" för att öppna en kommandoraden fönster.

2 Navigera till den katalog som innehåller den fil som du vill packa.

3 Typ "packa <filename.zip>" där <filename.zip> är det fullständiga namnet på din ZIP-fil. Den uncompress Verktyget kommer att försöka packa din ZIP-fil. Du kommer att få ett meddelande på skärmen som anger om dekompression var framgångsrik.

Packa med Jar

4 Klicka på "Program" och klicka på "Terminal" för att öppna en kommandoraden fönster.

5 Navigera till den katalog som innehåller din ZIP-fil.

6 Typ "burk -cvf <filename.zip>." Burken Verktyget kommer att försöka expandera din zip-filen och kommer att informera dig om huruvida dekompression var framgångsrik.

Ladda ner Packa verktyget

7 Navigera i HP-UX webbläsare Oracle packa ner hemsida och ladda ner uppackningsverktyg (se Resurser).

8 Klicka på "Program" och klicka på "Terminal" för att öppna en kommandoraden fönster.

9 Navigera till den katalog som innehåller de nedladdade packa verktyget installationsfilen och skriv "packa unzip_hpx32.Z."

10 Typ "chmod 751 unzip_hpx32" och tryck enter. Detta kommer att ställa korrekt genomförande behörigheter för unzip nytta. Flytta verktyget till rätt katalog genom att skriva "Sätt unzip_hpx32 / user / bin" och trycka på Retur.

11 Navigera till den katalog som innehåller din ZIP-fil. Skriv "unzip_hpx32 <filename.zip>" och tryck enter. Din ZIP-fil kommer att expanderas och klar att använda på HP-UX maskin.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com