3G Tekniska problem

January 13

3G Tekniska problem


Enligt Search Telecom, termen "3G" avser den tredje vågen, eller generation av mobilt Internet. Denna bärbara teknik började med 1G på 1980-talet, överföring analoga röster mellan telefoner. Därefter, under 1990-talet, släppte telekombranschen 2G-teknik. 2G representerade en utveckling från analog talöverföring till digital röstöverföring. 3G utgör en utveckling från 2G, vilket möjliggör både röst och data som skall sändas digitalt. 3G-tekniken stödjer även större bandbredd och en mängd olika tillämpningar. Trots de innovationer i samband med 3G-teknik, är nätverket fortfarande ett pågående arbete.

nätverks Stam

Mobiltelefoner kommunicerar med varandra genom hjälp av nätverks torn. Enheter som använder 3G-tekniken ständigt skicka och ta emot information via nätverkstorn, även när användaren inte är aktivt delta i mobiltelefon användning. Som ett resultat, nätverk torn blir överväldigad med konstant kommunikation och bli mättad med signaler. Towers släpper datapaket i ökningar, vilket vissa användare att få ingen signal alls, medan andra degraderas till sämre nätverk.

Otillförlitliga Internet Speed

Enligt PC World, 3G trådlösa nätverk är instabila. Många saker störa trådlösa signaler - höga byggnader, träd och väderförhållanden för att nämna några. Även placeringen av mobilmaster och tid på dygnet användare tillgång till nätverket påverkar nätverkets hastighet. Under högtrafik, blir nätverket ansträngda och accessnätet bromsar eller stoppar. Även om bärare i USA lovar hastigheter på 1,4 Mbps, hastigheter varierar och användare kan sluta med begränsad tillgång.

Högre kraftbehov

Eftersom 3G-tekniken alltid kommunicerar med nätverkstorn, användare anslutna till ett 3G-nät risk dränering batterier snabbare än användare anslutna till ett 2G-nät. Dessutom användare som är ansluten till ett 3G-nät är inte bara kommunicerar genom röst, de kommunicerar genom data. Uppgifter som utbyts på Internet sätter press på mobiltelefon batterier, utbyta en större mängd bitar med hjälp av en begränsad energiförsörjning. Som ett resultat, användare ladda mobiltelefon batterier oftare.

Underlägsen 4G

Medan 3G-teknik innebär en förbättring jämfört med 1G och 2G-teknik, kommer det så småningom att ersättas av en fjärde generation, kallad 4G. 4G är en trådlös strategi som kretsar kring Internet. Det kommer att eliminera inkonsekvenser mellan nätoperatörer och länder och erbjuder snabbare kommunikation än tidigare generationer. Även om mycket hype gjordes med 3G-tekniken samt är 4G utformad för att övervinna de nackdelar som är förknippade med 3G.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com