Hur man hittar ett radnummer i WordPad

December 27

Inklämt mellan Anteckningar och Microsoft Word, WordPad introducerar textformatering och skärningar Anteckningar utelämnar, men inte har avancerade stilar, sidbrytningar eller många andra funktioner som finns i Word. Av de tre textredigeringsprogrammen är WordPad den enda som inte visar radnummer. Om du behöver hitta en specifik textrad, till exempel när du spåra ett programmeringsfel, måste du manuellt räkna rader eller använd en ordnad lista.

Instruktioner

1 Öppna dokumentet i WordPad.

2 Tryck på "Ctrl" och "A" för att markera hela filen. Klicka på knappen kulor och välj rutan som visar en numrerad lista. Varje numrerad kula motsvarar den linje linje nummer, förutsatt att du har bara enstaka textrader. Den här metoden fungerar inte lika bra om du har flera stycken av text, som varje punkt räknas som en enda kula.

3 Placera markören i början av dokumentet. Tryck på nedåtpilen och räkna varje rad tills du når det radnummer du vill.

Tips

  • Stänga av "radbrytning" under "Visa" -fliken för en mer exakt linje räkna.
  • Spara WordPad-dokument som en txt-fil under "File" och "Spara som" och öppna den i Anteckningar för att få korrekt linjenummerinformation i statusfältet längst ned på skärmen. Du måste aktivera "radbrytning" off i Anteckningar för att se radnummer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com