Behöver du en speciell trådlös router för Comcast Internet att ha Wi-Fi?

August 11

Behöver du en speciell trådlös router för Comcast Internet att ha Wi-Fi?


Comcast stöder särskilda routrar för ditt hem Wi-Fi-nätverk genom att tillhandahålla utrustning och instruktioner, men nästan alla moderna router kommer att fungera. Om du hyr kabelmodemet från Comcast, kommer företaget att erbjuda en gratis trådlös router på begäran. Om du köpt ditt modem, måste du ange ditt eget router för att få trådlös åtkomst.

trådlösa standarder

Standarden för trådlösa nätverk kallas 802,11, och det har fyra subtyper: a, b, g och n. Moderna routrar använder typen 802.11n, som stöder de högsta hastigheterna tillgängliga. Du kan fortfarande ansluta med andra typer router, men trådlösa nätverk hastighet kommer inte att överstiga 20 megabyte per sekund. Dina mobila enheter och datorer med trådlösa nätverkskort kan någon av de fyra typerna. För att säkerställa kompatibilitet mellan din Comcast Internettjänster och dina datorer och mobila enheter, använda en 802.11n-router som anger det är förenligt med a / b / g.

router Support

Comcast ger installationsanvisningar med routrar om du hyr utrustningen. Om du äger din egen utrustning, Comcast webbplats erbjuder några grundläggande information för att ställa in det trådlösa nätverket på specifika Netgear och Linksys varumärke routrar. Om du använder en router som inte uttryckligen stöds av Comcast, måste du kontakta routertillverkaren för installation och felsökningshjälp.

Typer av routrar

Fristående routrar ansluta till Comcast kabelmodem via en Ethernet-kabel. Om du inte vill röran av två enheter och en extra sladd, kan du använda en gateway-enhet i stället. Gateway-enheter är enheter som kombinerar routern och modemet i en enda enhet. Comcast stöder specifikt begränsade Linksys och Netgear modeller samt Xfinity-märkta gateways. Modemet i en gateway måste vara förenlig med kabel Internettjänst.

Konfiguration

Comcast modem kräver i allmänhet installationen genom en trådbunden anslutning till datorns Ethernet-port. När du har installerat modem, ansluter routern till modemet och en Ethernet-port på datorn för att ställa upp. Detta kräver endast installation på en dator, inte alla datorer du tänker använda med tjänsten, eftersom du konfigurerar modemets och routerns inställningar, inte datorns. Om du inte har en fungerande Ethernet-port, kontakta Comcast alternativa inställningsalternativ.

Säkerhet

Comcast rekommenderar att du ställer in ett säkert trådlöst nätverk. Detta inkluderar kryptering samt lösenordsskydd. Om din router tillhandahölls av Comcast, kommer det att komma med instruktioner för hur du konfigurerar säkerhetsinställningarna. Om du har köpt en router på egen hand, kontrollera routerns installationsinstruktioner för stegen för att ställa in ditt trådlösa nätverk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com