Hur vill kolla din hårddiskutrymme

August 11

När du använder datorn och ladda program och musik, är det tillgängliga utrymmet på hårddisken borta. Du bör hålla koll på hur mycket ledigt utrymme du har på hårddisken eftersom Windows använder en del av det utrymmet för att hålla information som den använder för att köra. Om tillgängligt diskutrymme sjunker under en viss punkt Windows kommer att sakta ner betydligt.

Instruktioner

1 Öppna Den här datorn från skrivbordet. Detta kommer att visa dig alla enheter på ditt system samt dina nätverksplatser. Välj rullgardinsmenyn för "Visa". Välj "Detaljer" om avsnittet val.

2 Undersök vad som anges i de kolumner som representerar den lokala hårddisken. Här visas de mängder minne gratis på hårddisken och den totala storleken på hårddisken. Genom subtraktion, kan du räkna ut hur mycket av minnesutrymme du har tagit upp av data och program.

3 Beräkna procentandelen av din hårddisk som är gratis. Du ska aldrig låta mängden ledigt utrymme på hårddisken faller under cirka 15 procent. Under denna nivå, du kör en allvarlig risk att Windows och andra program kommer att börja bromsa och även upphör att fungera. De kommer att börja visa felmeddelanden som det inte finns tillräckligt med minne för att slutföra en given uppgift.

Tips

  • När hårddiskutrymme sjunker denna låga du behöver tänka på att antingen ta bort några av de filer som använder upp värdefullt utrymme eller köpa en andra hårddisk.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com