Cool sätt att redigera foton

August 15

Cool sätt att redigera foton


Kameror finns överallt idag. Förutom digitalkameror, en mängd olika enheter har inbyggda kameror från mobiltelefoner till tabletter och även iPods. Det har blivit allt enklare att fånga de speciella ögonblicken på kameran. Redigera bilder och lägga häftiga effekter inte längre reserverade för erfarna grafiker. Det finns massor av fotoredigering program vem som helst kan ladda ner, allt från enkla gratisprogram eller shareware-program, såsom GIMP och Picasa, till funktionsrika och dyr Adobe Photoshop. Bestäm vilken typ av ändringar du vill utföra, sedan granska de funktioner för varje program för att avgöra vilken som är rätt för dig.

beskärning

Ett enkelt men kraftfullt alternativ för att redigera bilder är beskära dem. Detta gör det möjligt att skära bort delar av bilden som du inte vill. Till exempel, om du tar ett foto av din familj står framför Niagara Falls och avsluta med en främling står bort en kort bit från din familj, kan du enkelt ta bort den främmande och har en vacker familj foto.

Färgkorrigering

De flesta fotoredigering program erbjuder färgkorrigering funktioner, som gör att du kan ljusare eller mörkare ett foto samt justera kontrasten. Dessa justeringar kan vända ett foto taget på en molnig dag i en ljus bild eller skilja mellan två liknande färgade objekt i en bild.

färg~~POS=TRUNC

Ett coolt sätt att förvandla en modern bild är att omvandla det till svartvitt eller sepia. Detta kan ge bilden en konstnärlig eller antik känsla. Med mer avancerad programvara, när du har konverterat ditt foto till svartvitt eller sepia, du kan sedan gå tillbaka och ändra färg vissa poster för att göra ditt foto sticker ut ännu mer.

Lägg till nya foton

Du kan lägga till ramar och text till dina foton med klippa ut, kopiera, klistra in och textalternativ i redigeringsprogrammet. Med hjälp av dessa funktioner kan du lätt förvandla en bild till ett kort för gratis eller skriva ut färdiga bilder för en klippbok komplett med bildtexter och dekorativa bårder.

cut outs

Denna mer avancerad teknik innebär att skära ett objekt av en bild och som släpper ut det på en vit bakgrund eller klistra in den i en annan bild. Den skulle kunna användas för att lägga till en saknad familjemedlem till en familj foto eller för att skapa humoristiska bilder, såsom ditt barn sitter i en gigantisk blomma. Skära ett foto av sin bakgrund innebär att man använder antingen lassot eller trollspö för att markera den del av bilden som du vill klippa ut eller kopiera. För ganska enkla bilder, skulle trollstaven förmodligen göra susen, men för mer intrikata bilder du kommer att behöva använda lassot och försiktigt bort bakgrunden runt objektet du vill behålla.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com