Hur konvertera Cue-fil till AVI

June 15

Hur konvertera Cue-fil till AVI


En fil med CUE förlängning är antingen en ljud- eller videofilen tänkt att spelas direkt från en CD eller DVD. Eftersom filformatet är särskilt utformade för att köras från en skiva, är det mer komplicerat att konvertera den till ett mer universellt format såsom en AVI-fil. En fil som använder CUE format kan inte direkt omvandlas till AVI video format, men måste först överföras till en ISO-fil skivavbild och bytte sedan till AVI-format.

Instruktioner

1 Hur konvertera Cue-fil till AVI

Öppna en webbläsare och gå till en webbplats som erbjuder en ISO skapande program som "Trollkarl" (se Resurser nedan). Klicka på programmets nedladdningslänk. Vänta på din surfning program för att öppna ett nytt fönster frågar vad du vill göra, och klicka på "Save File" -knappen.

2 Minimera webbläsarens fönster och navigera till den mapp där dina nedladdade filer sparas. Dubbelklicka på ISO-programmets installationsfil och klicka sedan på "Kör" om ett nytt fönster som frågar om lov att fortsätta. Klicka på "Nästa" och klicka sedan på "Install". Vänta tills programmet att slutföra installationen och klicka sedan på knappen "Slutför". 3 Hur konvertera Cue-fil till AVI


Återgå till datorns skrivbord och dubbelklicka på ISO verktygets ikon på skrivbordet. Klicka på "File" och välj sedan "Ny" alternativet. Klicka på "Ny CD / DVD-bild." Hitta CUE fil du vill konvertera i panelen på den nedre vänstra sidan av fönstret. Klicka på namnet på CUE-filen och dra den över till panelen på den övre högra sidan av fönstret. Klicka på "Spara" och välj sedan spara CUE filen som en ISO-bild.

4 Hur konvertera Cue-fil till AVI


Stäng ISO verktyget och återgå till webbläsaren. Navigera webbläsaren till en webbplats som erbjuder en ISO till AVI konverteringsverktyg såsom "Xilisoft DVD Ripper" (se Resurser nedan). Ladda ner installationsfilen och dubbelklicka på den. Följ instruktionerna på skärmen för att installera konverteringsverktyg. Öppna verktyget när det har installerats.

5 Hur konvertera Cue-fil till AVI


Klicka på "File" knappen och välj sedan "Open ISO filer" alternativet. Leta reda på ISO-filen som du skapade tidigare och klicka på den. Klicka på "Öppna" -knappen. Klicka på "Bläddra" -knappen bredvid "Destination" rubrik och leta upp mappen där du vill att konverterade filen som ska skapas. Klicka på "Action" längst upp i fönstret och klicka sedan på "Start Ripping" för att konvertera ISO-filen till AVI-format.

Tips

  • Skapa en säkerhetskopia av den ursprungliga CUE filen innan du börjar konvertera den i fall någon av de omställningsproblem lider en programvara glitch och filen förloras eller blir obrukbar.
  • Många CUE-filer är för ljud- eller videoprogram som är upphovsrättsskyddade. Se till att du inte kopierar filer som har en upphovsrätt eller du skulle kunna möta juridiska konsekvenser.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com