Hur man sparar en skärmdump av en webbsida

October 25

Om du behöver spara en webbsida för senare referens, kommer en skärmdump fånga nuvarande utseende på webbplatsen och gör att du kan spara den som en bild. Skärm är digitala bilder av vad du tittar på bildskärmen. Både Windows och Macintosh-datorer har förmågan att fånga och spara skärmdumpar. Macintosh sparar automatiskt skärmbilden, medan Windows-operativsystem placera bilden på klippbordet så att den kan redigeras genom bildbehandlingsprogram.

Instruktioner

Spara en skärmdump på en PC

1 Gå till webbsidan som du vill göra en skärmdump. Se till den del av sidan som du vill inkludera i skärmbilden visas på skärmen.

2 Tryck på "Print Screen" på tangentbordet. Det brukar finnas till höger om "F" (funktion) nycklar, mot toppen av tangentbordet. Det kan också hittas i närheten av riktningsknapparna. Klicka i webbläsaren för att göra det aktiva fönstret. Beroende på tangentbordet, kan du behöva trycka på "Alt-Print Screen" för att fånga skottet.

3 Öppna ett bildredigeringsprogram som Microsoft Paint eller Adobe Photoshop. Microsoft Paint levereras med Windows 7.

4 Öppna en ny tom fil och tryck på "Ctrl-V."

5 Spara skärmdumpen genom att välja "File" och välja "Spara". Välj filtypen, såsom JPEG, GIF eller TIFF och ange ett namn för filen. Klicka på "Spara".

Spara en skärmdump på en Mac

6 Öppna webbsidan som du vill ha en skärmdump.

7 Ta en skärmdump av hela skärmen. Tryck på "Cmd-Shift-3." Bilden visas som en fil på skrivbordet med filnamnet "Bild 1." Om du fortsätter att ta fler skärmdumpar, kommer de att få filnamnen "Bild 2", "Bild 3" och så vidare.

8 Ta en skärmdump av webbläsarfönstret bara genom att trycka på "Cmd-Shift-4" och tryck på "mellanslag." Markören kommer att förvandlas till en liten bild av en kamera. Placera kameran i webbläsarfönstret. Klicka i fönstret, och en fil som innehåller en skärmdump av bara webbläsarfönstret kommer att visas på skrivbordet.

9 Ta en skärmdump av en viss del av webbsidan genom att trycka på "Cmd-" skift- "4." Tryck inte på mellanslagstangenten. Klicka och dra markören för att skapa en rektangel som representerar den exakta skärmdump storlek och läge. Släpp markören för att spara filen på skrivbordet.

Tips

  • Windows Vista och Windows 7 inte omfatta Snipping Tool, som låter dig ta skärmbilder.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com