Hur man ställer in en Linksys Wireless G Router Lösenord

December 5

Hur man ställer in en Linksys Wireless G Router Lösenord


Korrekt inställning av en trådlös router är den första försvarslinjen mot obehörig åtkomst av det trådlösa nätverket. Medan den trådlösa signalen är skyddad av en behörighetskod, måste routern själv också skyddas av ett administratörslösenord. Detta lösenord måste användas när du ställer en trådlös nyckel och krypteringsläge, byta kanal, och andra vanliga sysslor.

Vid leverans från fabriken, de flesta Linksys Trådlösa routrar har samma lösenord. För säkerhets skull bör detta lösenord ändras när routern är installerad.

Instruktioner

1 Anslut till Linksys-router från datorn via en Ethernet-anslutning. Öppna en webbläsare och ange routerns IP-adress i adressutrymmet (standard-IP-adressen för en Linksys router är 192.168.1.1). Routern kommer att visa en inställningssida.

2 Ange administratörskoden och lösenord. För en ny installation eller efter en fabriksåterställning, lämnar användarkod tom. lösenord Standard administratör är "admin" (utan citattecken).

3 Klicka på "Administration" -fliken. Ange ett nytt lösenord i fälten markerade "Lösenord" och "Re-enter för att bekräfta".

4 Klicka på "Spara inställningar" och avsluta administrationsprogrammet eller göra andra ändringar som behövs.

Tips

  • Om du har glömt lösenordet eller har köpt en begagnad router, uppstart routern och tryck på "Reset" -knappen på baksidan av målet i 30 sekunder.
  • Datorn används för att få åtkomst till routern måste anslutas med en trådbunden anslutning; Linksys tillåter inte trådlös åtkomst till administratörsverktyg.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com