Hur återställa raderade bilder

December 4

Hur återställa raderade bilder


Alla har haft det skrämmande ögonblick där, när bläddra genom menyer på en digital kamera eller en tablett, de har av misstag tryckt på knappen "Ta bort alla". Den goda nyheten är att SD-kort (standardflyttbara media för de flesta telefoner och kameror) kan använda många av de ärevördiga tekniker för att återskapa filer som gamla disketter gjorde redan på 1990-talet.

Vad du inte ska göra

Först och främst, när du har insett att du har gjort en radering massa fil på ett SD-kort, ta ut kortet från enheten och inte skriva data till det. radering vägen fil fungerar i de flesta filsystem, inklusive FAT filsystem som används på SD-kort, är att ta bort de två första tecknen i filnamnet, men lämna resten av de uppgifter intakt tills dessa sektorer måste återanvändas av något annat.

Försök återställa filer från enheten

Vissa, men inte alla, enheter har en återställa funktion - läs igenom bruksanvisningen för enheten och se om programmet ingår har denna förmåga. Om så är fallet, använda den för att återställa dina data. Detta är särskilt praktiskt om du har tagit bort dina foton på Windows 8 eller Mac OS X Mavericks, eftersom dessa operativsystem har inbyggda fil återhämtning kapacitet med Papperskorgen och papperskorgen.

Använd en tredje part Utility

Det finns flera tredjepartsverktyg, som Pandora Recovery EASEUS gratis Data Recovery, och Easy File Undelete, som kan återställa dina data (länkar i Resources). Du måste installera dessa på din Windows-dator, och sätta in SD-kortet i en SD-kortläsare. Starta verktyget, och rikta den mot SD-kortläsare, sedan använda verktyget på "Sök" eller "Hitta raderade filer" verktyg för att återställa raderade filer.

Cloud Säkerhetskopior

Oavsiktliga foto deletioner är mycket mindre sannolikt när kameran eller surfplattan är ansluten till Internet, och är kopplad till en bilddelningstjänst, som Picasa eller Google+. Med dessa typer av tjänster, och de börjar bli mycket vanligare, kommer kameran att spara foton till onlinetjänsten utöver lokal lagring, så att dina bilder är på två ställen snarare än en.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com