Hur Torka hårddisk Helt

December 2

Hur Torka hårddisk Helt


Du har beslutat att donera din gamla dator, eftersom du uppgradera till en nyare modell. Innan donera det, du raderar och formatera hårddisken. Din ädla gest, men har bara blivit en inbjudan till bedrägeri och privatliv invasion, eftersom det finns många program som kan ta den information som var tänkt som ska raderas och återställa den. Plötsligt är du generös donation kostar dig betydligt mer än du trott. För att radera en dator till normer som fastställts av US Department of Defense för data sanitet, du behöver mer än en enkel formatering.

Instruktioner

Darik Boot och Nuke

1 Hämta Darik Boot och Nuke. Programmet komprimeras i ZIP-format.

2 Extrahera DBAN ISO skivavbild från ZIP, med hjälp av en avdragare som WinZip eller WinRAR.

3 Bränn ISO-bildfil till den tomma CD, med hjälp av ett program som Trollkarl eller ImgBurn. Windows 7 användare har ISO brännande stöds i sitt operativsystem.

4 Back-up alla data du vill behålla på vad media du föredrar --- CD, DVD eller separat hårddisk enheter som flash-enheter.

5 Starta datorn med CD skapade i steg 3.

6 Tryck på "Enter" vid uppstart för att köra DBAN i interaktivt läge.

7 Markera enheter du vill att torka med hjälp av uppåt- och nedåtpilarna på tangentbordet.

8 Tryck på mellanslagstangenten för att välja enheter som ska torkas.

9 Tryck på M för att välja metoden för torka. För en säkrare radering, är det rekommenderat att du väljer en försvarsdepartementet grad metod från avtorkningsmetoden menyn. Försvarsdepartementet kvalitet val leva upp till USA: s regering standarder för data sanitet, och identifieras av en "DoD" prefix i deras namn.

10 Tryck på F10. Rensningen kommer då att börja. Var medveten om denna process tar flera timmar att slutföra.

11 Vid slutet av torka processen, stänga av datorn. Datorns enhet är nu säkert torkas och säkert för donation eller återvinning.

Tips

  • Säkerhetskopiera alla data du vill behålla för framtida bruk. Detta kan innehålla bilder, musik, filmer och andra uppgifter som annars är oersättlig eller svår att ersätta.
  • Data-torka processen är permanent. Var helt säker på att du vill torka disken innan så sker. Back-up data som du planerar att hålla.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com