Gör-det-själv enkelt Lead Tracking för nybörjare

December 4

Gör-det-själv enkelt Lead Tracking för nybörjare


Ett antal ledande spårningsprogram alternativ finns. Dessa program kommer alla med vissa begränsningar och verkar fungera bättre för vissa företag än andra. Om du är ett litet företag som just har börjat att spåra leads, kan du bygga din egen leda spårning genom att kombinera de ansträngningar som ett kalkylprogram och en adressbok.

Instruktioner

1 Välj den viktigaste informationen som behövs för ditt säljteam. Detta inkluderar information såsom kontaktperson, telefonnummer, e-postadress, typ av verksamhet, potentiella modeller tillväxt och sista kontakten datum.

2 Utveckla ett kalkylblad som loggar all relevant information på ett logiskt och lätt att läsa sätt. Effektivera informationen.

3 Inkluderar en kolumn som kan uppdateras med senaste kontakten och resultatet av den kontakten. Detta hjälper till att hålla ditt säljteam up-to-date med den senast kända kontakt.

4 Logga all kontakt med ledningen. Detta inkluderar samtal, texter och e-post.

5 Lägg all ytterligare information i en klient-fil, vanligen i en kollektiv elektronisk adressbok. Detta lagrar fullständig information medan kalkylbladet ger en snabb referens för dagligt bruk.

6 Starta ett nytt ark veckovis eller månadsvis beroende på hur mycket aktivitet du har. Markera bara den senaste aktiviteten på nyare blad. Detta gör det möjligt att effektivisera informationen.

7 Spara gammalt lakan som ett arkiv. Håll det efter datum så att du har tillgång till alla steg.

8 Korshänvisning kalkylarket med en kalender logg över samtal, möten och e-post. Detta ger dig ett sätt att snabbt dra upp all relevant information som skickas via e-post.

Tips

  • Håll en kollektiv online-kalender för att hålla alla medlemmar up-to-date.
  • Har en status möte en gång i veckan där plåten kan uppdateras av alla gruppmedlemmar. Den nya blad ska skickas ut efter alla nya uppgifter sammanställs.
  • Inkludera dagliga och veckovisa checklistor för alla medlemmar. Detta bidrar till att ge människor en referens varje dag.
  • Efter några månader, kan du utveckla grafer för att spåra hur dina leder är panorering ut och hur säljare presterar. Detta hjälper till att sätta framtida mål.
  • Länka alltför många program kan orsaka problem med effektiviteten. Även om det verkar för att ge dig mer information, ibland bara växer till en oregerlig mängd data.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com