Hur komprimera Audacity filer

October 20

Hur komprimera Audacity filer


Komprimering ljudfiler kan spara tid och pengar. Webbhotell avgifter, till exempel, kan öka diskanvändning ökar. Små ljudfiler kan spara tid när du laddar upp till webben. Audacity och andra ljud inspelning program kan du exportera projekt som okomprimerade WAV-filer eller komprimerade MP3-filer eller OGGs. Överväg att använda en av dessa komprimerade format när du sparar din nästa Audacity projekt. Stora WAV-filer har högre ljudkvalitet, men MP3 och OGGs kan vara allt du behöver för ditt projekt.
(Se referens 1, punkterna 2-4 re WAV / MP3-komprimering / kvalitet)

Instruktioner

Installera MP3 Encoder

1 Hoppa till nästa avsnitt om du har använt Audacity innan för att spara MP3-filer. Du behöver inte installera LAME MP3 encoder. (Se referens 2 re: LAME, sök efter "MP3 Exportera"). Sök efter "Sound filformat" för att visa information om MP3, WAV och Ogg-format.

2 Besök LAME MP3 encoder webbplats anges i Resources.

3 Dubbelklicka på länken under "För Audacity på Windows." Windows kommer att uppmana dig att spara filen.

4 Klicka på "Spara" och vänta på att filen att ladda ner. Dubbelklicka på filen efter det hämtar. En guide kommer att öppnas i ett fönster.

5 Klicka på "Nästa" två gånger. Guiden kommer att visa en textruta som innehåller sökvägen "C:. \ Program Files \ Lame för Audacity" Det är där det kommer att spara MP3-kodaren. Kom ihåg detta sökvägen.

6 Klicka på "Nästa" och sedan "Finish."

Komprimera Audacity Files

7 Anslut en mikrofon till datorn. Om du behöver hjälp, se datorns dokumentation.

8 Ladda ner och installera Audacity.

9 Öppna programmet och klicka på "Record" -knappen. Tala i mikrofonen och spela in några sekunder av tal. Klicka på "Stop" -knappen för att stoppa inspelningen.

10 Klicka på "File" och välj "Exportera som MP3". Om Audacity frågar efter platsen för MP3-kodaren, skriv in sökvägen där du sparade kodaren. Till exempel, om du har sparat kodaren i "C: \ Program Files \ Lame" anger den vägen.

11 Skriv in ett filnamn i "Filnamn" rutan och klicka på "Spara". Audacity kommer komprimera filen och exportera den som en MP3.

12 Klicka på "File" och välj "Export som Ogg." Skriv in ett filnamn i "Filnamn" rutan och klicka på "Spara". Audacity komprimera filen och exportera den som en Ogg.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com