Så här ändrar Dual startalternativ

March 17

Alla datasystem använder hårddiskar. Dessa hårddiskar hus startfilerna som behövs för att starta operativsystemet laddas på datorn. Om du har två operativsystem lastas på din hårddisk, har du vad som är känt som en "dual boot" enhet. Denna dubbla startenheten tillåter någon att ha Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 på sin enhet med ett annat operativsystem. Om du vill ändra startpartitionen, kan du redigera filen Boot.ini.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen på en Windows-dator och klicka sedan på ikonen "Sök".

2 Skriv "boot.ini" i sökfältet och tryck på "Enter" -knappen. Vänta tills sökfunktionen för att återvända med filen.

3 Högerklicka på "boot.ini" filen och klicka sedan på "redigera med" alternativet. Välj "Anteckningar" från alternativen i menyn som visas.

4 Tryck på "Ctrl" -knappen och "F" -knappen tillsammans för att öppna "Sök" låda. Skriv "default = multi (0) disk (0) rdisk (0) partition" i rutan "Sök" och tryck på "Enter".

5 Ändra (1) efter den partition som du vill starta. Till exempel, om din kodrad säger "default = multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ WINDOWS," ändra (1) del (2) för att starta den andra partitionen på enheten.

6 Klicka på "File" längst upp i menyn och klicka sedan på "Spara" alternativet. Starta datorn från menyn "Start" för att starta med den andra partitionen som primär startpartitionen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com