Symboler som används i e-post

May 24

Symboler som används i e-post


Tillkomsten av snabb elektronisk kommunikation via datorer har resulterat i en rik på nätet kultur. Den kraftigt text karaktär online-kommunikation har lett till utvecklingen av en unik form av förenklad teckenbaserade språk. Du kan använda symboler för att förbättra din elektroniska kommunikationer. Några av dessa symboler används nästan universellt bland e-postanvändare i en eller annan form.

uttryckssymboler

Emoticons är en serie tecken som tillsammans skapar en textbaserad bild. Den här bilden är tolkas av betraktaren att betyda något. Till exempel, för att förmedla lycka, kan du använda ":)" uttryckssymbol. Att förmedla sorg, kan du använda ":(". Det finns variationer i hur uttryckssymboler faktiskt skrivs till exempel vissa människor lägga en näsa, som så. ". :-)" Emoticons är ett snabbt och enkelt sätt för dig att uttrycka en viss känsla.

Använda uttryckssymboler i e-postklient

De flesta e-postklienter har en lista med färdiga uttryckssymboler som du kan välja mellan. Dessa uttryckssymboler är i allmänhet i en list någonstans ovanför rutan du skriver meddelandet i. Till exempel i Gmail, kan du hitta dem genom att klicka på den gula "Lägg till smiley" -ikonen. I Yahoo! Mail, kan uttryckssymbol listan hittas under en flik som heter "uttryckssymboler." Fördelen med dessa färdiga uttryckssymboler är att de oftast är professionellt gjort bilderna, och ibland animerade.

Slang i e-post

Annat än uttryckssymboler är symboler i e-post används som slang. Du kan använda dessa slang symboler för att förkorta den tid du har att spendera skriva något. Några av symbolerna är förkortningar och vissa byta ut hela ord. Till exempel, är antalet 1 används ofta i stället för ordet "ett" i ord som innehåller detta ord. Du kan använda siffror och bokstäver för att stava ord fonetiskt. "Wonder" blir "1DR" och så vidare. Populära akronymer inkluderar "LOL", "AAK", "B4" och "BAK". Dessa innebär, respektive: "skratta högt", "alive and kicking," före "och" tillbaka på tangentbordet. "

Exempel

Andra populära uttryckssymboler som du kan använda inkludera "xoxo," vilket betyder "kramar och kyssar", "\ ~ /", vilket innebär en drink, och "-0" vilket indikerar överraskning. Du kan använda "-x" för att indikera att du inte talar om ett visst ämne och ">: - ||" att indikera ilska. Andra populära slang symboler "YR", som betyder "yeah right", "YMMV", som betyder "din körsträcka kan variera" och "WTG" som betyder "väg att gå." Andra populära symboler som används i e-post inkludera "@" symbol, som vanligtvis används för att betyda "på", den "#" symbol som används som "nummer" och "&" som ordet "och".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com