Notebook Vs. stationär dator

May 19

När du väljer en dator, är det viktigt att tänka på hur du ska använda den för att avgöra vilka funktioner du behöver. Att veta vad du behöver kan du spara pengar, eftersom många gånger, datorer har funktioner långt utöver vad de flesta användare behöver. Kostnader för en bärbar dator är betydligt högre än ett skrivbord som har jämförbara egenskaper.

Bärbarhet och storlek

Den största fördelen bärbara datorer har över stationära datorer är deras portabilitet och liten storlek. Detta gör det möjligt för dem att föras och användas på resor och i klasser eller möten. Bärbara datorer har också möjligheten att köra på batteriet när ett eluttag är tillgänglig. Stationära datorer kan inte vara lätt att flytta och måste ha en extern strömkälla för att köra.

Hårddiskkapacitet

Stationära datorer har betydande fördel över bärbara datorer i hårddiskkapacitet på grund av sin större storlek. Beroende på vad du använder datorn, kanske du inte behöver extra kapacitet. Många bärbara datorer har minst 250 GB utrymme som rymmer cirka 50.000 bilder, över 60.000 MP3-filer, eller 30 timmars HD-video. Om du är orolig för att en bärbar dator inte kommer att ha tillräckligt utrymme på hårddisken, men vill inte ha en stationär, kan du överväga att få en extern hårddisk för att lagra filer som du inte behöver omedelbar tillgång för att frigöra utrymme på din bärbara dator.

processorer

Bärbara datorer är begränsade i mängden ström de kan använda och värme som kan alstras. Kylsystem i bärbara datorer är begränsade på grund av utrymmesskäl. Stationära datorer har inte denna begränsning, eftersom de kan ha ett stort kylsystem inbyggd. Om du bara använder datorn för att skriva dokument och surfa på Internet, du troligtvis inte kommer att behöva extra kraft som stationära datorer erbjudande. Men om du arbetar med videoredigering eller intensiv spel, kan du behövs som lagt processorhastighet.

uppgraderingar

Enligt PC Guide, bärbara datorer är svårare att uppgradera än stationära datorer. Det är lättare att lägga till RAM, ersätta de gamla hårddisken eller ändra processorer i en stationär än en bärbar dator. Om du planerar att hålla din dator tillräckligt länge att du vill eller behöver uppgradera den snarare än att ersätta den, bör du överväga ett skrivbord.

Grafik

Eftersom bärbara datorer måste minimera strömförbrukningen, är grafikkort begränsade. Bärbara datorer har oftast integrerade grafikkort, medan stationära datorer kan ha mer kraftfulla diskreta grafikkort. Om du använder datorn för spel eller modellering tredimensionella objekt, kan du behöva de extra grafikfunktionerna i ett skrivbord.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com