Hur man kan anpassa en dator för 3D CAD användning

December 12

Datorstödd design mjukvara, mer känd som CAD, ger ingenjörer, landskapsarkitekter och ett brett utbud av andra yrkesverksamma och amatörer att generera detaljerade bilder i 3D för att åskådliggöra mönster och idéer de har kommit fram till. Tyvärr kan 3D CAD-program är mycket resurskrävande och kan orsaka datorn kraschar eller svår dator fördröjning på system som inte är utrustade för att hantera det. Uppgradera en dator för att använda 3D CAD-program är inte svårt; du behöver bara veta vilka komponenter måste uppgraderas liksom vilka förändringar som kan behöva göras för att operativsystemets konfiguration så att du kan få det bästa resultatet.

Instruktioner

1 Justera "virtuellt minne" inställningar genom att gå till avancerade alternativ i Kontrollpanelen eller systeminställningsmenyn; virtuellt minne bör placeras i "Performance" i de avancerade alternativen (även om dess exakta läge kommer att bero på vilket operativsystem du använder.) Öka det virtuella minnet sätter en del av hårddiskens utrymme åt sidan för att skriva tillfällig information , ungefär som RAM-minne används. Med mer virtuellt minne kommer att ge din 3D CAD-program mer utrymme att skriva och återskapa information medan programvaran används.

2 Uppgradera mängden RAM-minne datorn har om ditt moderkort kapacitet inte redan har maxade ut. Rådgör med din dators handbok (eller specifikationerna för moderkortet om du använder en specialbyggd dator) för att ta reda på både vilken typ av RAM-minne datorn kan använda och hur mycket minne ditt moderkort kan använda. Se till att du får den specifika typ av RAM som anges i bruksanvisningen eller moderkort informationen, eftersom fel typ av RAM-minne inte kommer att kunna passa in i moderkortets RAM slots och strömkonfiguration RAM fel kanske inte fungerar korrekt när de sätts. Se till att du försiktigt in RAM i rätt platser på moderkortet, att ha datorn avstängd och grundstötning dig mot metalldelar i det enskilda fallet för att förhindra potentiellt skadlig statisk urladdning. Den ökade RAM kommer att få datorn att fungera snabbare, eftersom det kommer att kunna tillfälligt lagra mer information vid varje given tidpunkt, och denna hastighetsökning kommer att orsaka din 3D CAD-program att fungera mycket snabbare och med färre "slut på minne" fel.

3 Uppgradera datorns processor om du vill optimera din dator för 3D-CAD-program ytterligare. Som med RAM, kontrollera datorn eller moderkortet dokumentation för att ta reda på vilken typ av processor som kan användas med ditt moderkort; du kommer att behöva ta reda på socket typ, den högsta processorkraft som ditt moderkort kan hantera, och om ditt moderkort kan använda flerkärniga processorer. Ju snabbare processorn är och ju fler kärnor man har, desto mer data kommer att kunna bearbeta per sekund och snabbare ditt system kommer att kunna fungera. Var mycket försiktig när du installerar en ny processor för att undvika skador på stiften som används för att ansluta processorn och moderkortet, och använder en termisk pasta för att bättre underlätta värmeöverföring mellan processorn och datorns processor kylfläns.

4 Installera ett nytt grafikkort för att ge grafikrendering dedikerat minne och processorer för att minska belastningen på din processor och RAM. Detta kommer att kraftigt öka hastigheten och kraften med vilken 3D-CAD-program kan fungera. Du behöver inte tillbringa mycket tid på att kontrollera grafikkortet kompatibilitet med ditt moderkort; bara se till att du har rätt expansions port slot typ på datorn (de vanligaste är PCI, PCI-Express, PCI-Express 2.0, och AGP) så att ditt grafikkort kommer ansluta till ditt moderkort. Olika expansions port slot typer är inte kompatibla, så se till att ditt grafikkort kommer att arbeta med det du har. Vid uppgradering, kontrollerar Shader version, minnesmängden, och grafikprocessorserie för att se till att din nya grafikkort är mer kraftfull än din nuvarande; dessa har alla generellt numeriska värden, så det borde vara lätt att säga när du gör en stor förbättring jämfört med vad din dator har för närvarande.

5 När du har uppgraderat din RAM, processor och grafikkort, se till att datorns nätaggregat kan ge tillräckligt med ström för att köra dessa mer kraftfulla komponenter. Du kanske vill köpa en ny strömförsörjning som kommer att ge dig ett par hundra fler watt än din nuvarande modell, särskilt om du märker någon fördröjning i systemet efter dina uppgraderingar. En ny nätaggregat kommer att se till att alla dina komponenter kan köras vid högsta hastighet och bearbeta alla bilder som skapats av 3D CAD-program så snabbt och smidigt som möjligt.

Tips

  • Ta dig tid att lära sig hur man korrekt installera uppgraderings komponenter eller har en datortekniker du litar installera dem åt dig; många datorkomponenter kan lätt skadas, och felaktig installation kan skada ditt moderkort eller andra components.Close några onödiga program innan du startar din 3D CAD-program för att ytterligare minska belastningen på datorns resurser.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com