Hur konvertera CMYK till Pantone PMS

November 8

Hur konvertera CMYK till Pantone PMS


Den grafiska industrin använder flera paletter av färgkulörer för att framställa färdiga produkter. Kommersiella fyrfärgstryck använder cyan, magenta, gult och svart bläck (CMYK), som blandar på papper för att producera full färgbilder. Spot-färgbläck används för att producera när en eller flera specifika färger kallas för. Pantone Matching System (PMS) är en varumärkesskyddad system för att identifiera och matchande färger. Utvecklades ursprungligen för grafiskt, innehåller den nu färger och andra kommersiella produkter. Konvertera CMYK-färger till Pantone-färger är komplicerat eftersom de två bläck paletter beskriva olika färgskalor och inte är likvärdiga.

Instruktioner

1 Öppna filen i programmet som du väljer. Se till att programvaran stöder Pantone färgmatchningssystem. Välj pipettverktyget eller motsvarande från programmets verktyg. Klicka på CMYK färg som du vill konvertera till PMS. Detta ska nu vara förgrunds, eller "fungerar" färg.

2 Klicka på förgrundsfärgen. I Photoshop, till exempel, tar upp detta i menyn "Color Picker". Du kommer att se HSB, Lab, RGB och CMYK-färgvärden för din förgrundsfärg.

3 Välj en Pantone eller PMS-bibliotek från alternativen i din programvarans menyer. Det kan finnas alternativ för bestruket och obestruket papper, metallbläck och pastellfärger. Välj färg bibliotek som är närmast den typ av bläck och papper som du använder för din färdiga produkten.

4 Klicka på "OK" för att välja Pantone färg, och du är klar. Kontrollera att se hur olika Pantone färg från CMYK färg som du använder. Byt till en annan PMS färg om du inte gillar en programvaran plockas. Inte alla CMYK-färger har Pantone motsvarigheter, så du måste välja den som är närmast.

5 Använd en Pantone bläck bok för att få den "officiella" PMS-färg för varje given CMYK färg. Låna en bläck bok från en skrivare om du inte har råd att köpa en. Använd en online-referens eller gå med i en grafisk forum för hjälp (se Resurser).

Tips

  • Alltid överväga dina papper färg. Kontrollera om papperet är bestruket eller obestruket.
  • För vissa CMYK-färger, finns det ingen motsvarande PMS färg.
  • Olika versioner av samma program har olika PMS bibliotek.
  • Konvertera inte PMS färg tillbaka till CMYK och förväntar sig att vara densamma som den ursprungliga färgen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com