Bärbara Vs. Desktop Vs. netbook

February 27

Bärbara Vs. Desktop Vs. netbook


Med ett stort utbud av datorer finns att välja mellan, är valet mellan den mer traditionella skrivbordet eller en bärbar dator, och mindre storlek netbook en utmaning för konsumenter; alla har fördelar och nackdelar. Överväganden när du gör ett beslut är ditt syfte, pris och som i din familj kommer att använda datorn.

Stationära

Den stationära datorn har vanligtvis en köpeskilling fördel gentemot den bärbara datorn. De är enklare (och billigare) att serva och uppgradera än bärbara datorer och har oftast en längre livslängd, enligt obekräftade uppgifter. En annan fördel med skrivbordet är tillgången på en stor bildskärm. För många yrken, har en större skärm arbete och hälsofördelar. En nackdel med skrivbordet är att det användaren måste stanna på ett ställe, och det kräver bord eller skrivbord utrymme för att rymma bildskärm, tangentbord, mus och torn. Å andra sidan, är fördelen med skrivbordet för familjens bruk att barn inte kan försvinna med den och föräldrar kan hålla ett öga på de yngre användare och vilka webbplatser de besöker. Dessutom är tjuvar mycket mindre attraherad av dem.

bärbara datorer

Den största fördelen med den bärbara datorn är dess portabilitet. De flesta bärbara datorer har också trådlöst inbyggd, vilket ger användarna tillgång till Internet nästan överallt de går. Laptop priserna är betydligt mindre än de brukade vara, men de är fortfarande ofta dyrare alternativ än skrivbordet. Jämfört med skrivbordet, en nackdel med den bärbara datorn är skärmstorleken, enligt PC World. En större skärm gör enheten tyngre och minskar dess portabilitet; den mindre, 12-tums skärm rekommenderas för användare som vill ha en verkligt portabel dator. Allvarliga spelare bör notera att bärbara datorer är inte idealiskt för dem som de är oftast mindre kraftfull än stationära datorer.

netbooks

En kompakt version av en bärbar dator, netbooks är idealiska för att kommunicera under resa eller för användning på college. De är också rekommenderas som start datorer för yngre användare. De är idealiska för grundläggande användning och har i allmänhet bra Internet hastighet. Nackdelarna med netbook jämfört med den bärbara datorn är att de inte kör komplexa kontorsprogram, eftersom de inte har samma processorkraft av en bärbar dator, och de är oförmögna att stödja samma användningsområde som antingen en bärbar eller stationär.

allmänna råd

Oavsett om du köper en stationär eller bärbar dator, att några av de viktiga saker titta på är processorn eller processorhastigheten. Detta uttrycks i GHz eller gigahertz --- och ju högre siffra, desto snabbare är. Mer processorhastighet låter dig köra större program, till exempel spel. Storleken på hårddisken är också viktigt, särskilt om du planerar att lagra massor av grafik och musikfiler. Fråga hur lätt det är att uppgradera datorn och vilka delar är uppgraderas. Bärbara datorer är vanligtvis mer begränsad i detta avseende. På en praktisk synpunkt, kolla vikten av en bärbar dator plus strömförsörjningen i butiken, så att du vet vad du ska bära runt med dig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com