Vad är en Scan Disk?

April 29Scan Disk är en disk-kontroll MS-DOS verktyg och ingår som ett användargränssnitt med Windows 95, 98, ME och NT operativsystem. Scan Disk kontrollerar hårddisken för problem och reparationer fel när det är möjligt. Dessa fel orsakas av en "blå-skärm" eller frys av Windows operativsystem.

Historia

Scan Disk först levererades med MS-DOS 6.2. Föregångaren till Scan Disk var en enkel text-baserade verktyg som heter Checkdisk (MS-DOS chkdsk).

Betydelse

Scan Disk är ett användbart verktyg för att reparera skadade hårddiskkluster och sektorer. I de flesta fall, Scan Disk återvinner data från det skadade området.

Fungera

Scan Disk skannar hårddisken för fysiska fel och om möjligt, reparerar dem. När en dålig kluster hittas under en avsökning, är data i klustret flyttas till en ny plats på disken och data återvinns från den skadade platsen. För att köra Scan Disk, klicka på Start> Program> Tillbehör> Systemverktyg> Scan Disk.

Frekvens

Microsoft rekommenderar att Scan Disk köras en gång per månad.

Nuvarande status

I senare versioner av Windows operativsystem (2000, 2003, XP och Vista), har Scan Disk ersatts med en ny version av chkdsk (se länk i resurser). Denna nya version skiljer sig från MS-DOS chkdsk och är i stånd att skanna NTFS-enheter. Återhämtning av data är mer omfattande med denna versionen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com